Sport

Tot Copil a scos-o la capăt

Ziarul de Vrancea
6 apr 2019 572 vizualizări

Marius a realizat punctul victoriei în partida România-Zimbabwe din grupa I Euro-Africană a Cupei Davis, după ce Tecău și Mergea au câștigat dublul * Finală Azarenka – Muguruza la Monterrey

La sfârșitul primei zile din întâlnirea de Cupa Davis, România-Zimbabwe, care s-a disputat la Piatra Neamț, în cadrul primului tur al grupei a II-a din Zona Europa/Africa, scorul era 1-1, un scor neverosimil, datorită imensei surprize pe care ne-a provocat-o Marius Copil (80 ATP), învins în primul tur de a doua rachetă africană Benjamin Lock (546!), scor 4-6, 5-7. Eșec care l-a afectat mult pe Copil, nevoit să își ceară scuze: “Din păcate trec printr-o perioadă dificilă și nu am fost deloc în formă astăzi. În tenis este ca și în viață, sunt suișuri și coborâșuri. De la începutul anului s-a simțit un regres, dar fac tot posibilul să mă regăsesc și să joc din nou la capacitate maximă.  Aștept cu optimism victoriile și sunt sigur că vor apărea curând. Confruntarea cu Zimbabwe e în plină desfășurare, iar eu, ca membru al echipei, voi face tot posibilul să îndrept greșeala de astăzi. Felicitări, Dragoș, pentru victorie!”, a scris Copil, vineri seară, pe Facebook.  Dragoș Dima (327) a trecut cu 6-3, 6-3 de primul jucător din  Zimbabwe, Takanyi Garanganga (449) și scorul a devenit egal.

Precum anticipa Marius, întâlnirea s-a decis în ziua a doua: Perechea Horia Tecău / Florin Mergea a învins cuplul Benjamin Lock / Courtney Lock, cu 6-1, 6-4 în 62 de minute, deși cei doi români n-au mai jucat de foarte multă vreme împreunăCuplul nostru nu a avut probleme pe parcursul meciului. L-a controlat de la un capăt la celălalt, înregistrând trei break-uri, două în primul joc și unul în al doilea. Apoi, Copil a adus punctul victoriei, dispunând (nu ușor!) de Garanganga cu 6-4, 6-5 în aproape două ore. La acest scor, cei doi căpitani nejucători au convenit ca în ultimul joc de simplu să evolueze rezervele, iar Filip Jianu a trecutr cu 6-3, 7-5 pe Mehuli Ayanda (74 de minute), astfel încât scorul final al întâlnirii a fost 4-1.

* Perechea Ana Bogdan/  Gabriela Ruse s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de categorie WTA International de la Monterrey (Mexic). Româncele au trecut în sferturi de cuplul Sharon Fichman/Erin Routliffe (Canada/Noua Zeelandă), scor 6-4, 1-6, 10-8. Însă, în semifinale, Ana și Gabi au fost învinse cu scorul de 7-6, 3-6, 5-10 de perechea neo-zeelandeză Monique Adamczak/Jessica Moore.

Turneul de simplu de la Monterrey a consfințit prezența în finală a jucătoarei din Belarus, Viktoria Azarenka (67 WTA), care joacă prima ei finală după ce a născut, în decembrie 2016. “Vika” a învins-o în semifinale cu 6-4, 4-6, 6-1 pe germana Angelique Kerber (5 WTA) după un meci de două ore și 12 minute. În ultimul act, disputat în cursul nopții, Azarenka a întâlnit-o pe spaniola Garbiñe Muguruza (19 WTA) care a învins-o cu 6-2, 6-3 (75 de minute) pe Magdalena Rybarikova (Slovacia, 71 WTA). Azarenka, fost lider WTA, a jucat ultima finală la Miami, în 2016, pe care a câștigat-o, cu 6-3, 6-2, în fața Svetlanei Kuznețova din Rusia. În același turneu din 2016, în optimi, Azarenka a câștigat singura întâlnire cu Muguruza, scor 7-6, 7-6. Muguruza, de asemenea fostă numărul 1 mondial, a disputat ultimul act al unui turneu la ediția trecută a competiției mexicane, când a învins-o, cu 3-6, 6-4, 6-3, pe Timea Babos din Ungaria. 

*Daneza Caroline Wozniacki (13 WTA) și americana Madison Keys (18) au susținut finala turneului pe zgură de la Charleston (Carolina de Sud) de categorie Premier. “Caro”  a învins-o cu 6-3, 6-4 în 85 de minute pe croata Petra Martic (53), iar Madison a trecut cu 6-4, 6-0 pe Monica Puig (63) din Porto Rico. Ambele jucătoare câștigătoare sunt la prima finală din 2019, iar scorul întâlnirilor directe este de 2-0 în favoarea danezei. În sferturi, Keys a eliminat-o pe favorita numărul 1 a turneului, compatrioata sa, Sloane Stephens.

* Irina Bara (162 WTA)  a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-0, pe sportiva columbiană Jessica Plazas, beneficiară a unui wild card, în turul I al calificărilor turneului de categorie WTA International de la Bogota.  În faza următoare, Bara o întâlnește pe bulgăroaica Elița Kotova (236 WTA). Pe tabloul principal este direct acceptată Ana Bogdan (108), care va evolua în primul tur cu Zarina Dias din Kazahstan, clasată cu o poziție mai sus.

* Jucătoarea Alexandra Cadanțu, cap de serie numărul 7, s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului ITF de la Santa Margherita (Italia), cu premii de 25.000 de dolari. Cadanțu a învins-o în semifinale pe sportiva germană Lisa Matviyenko, venită din calificări, scor 2-6, 6-1, 6-2. Meciul a durat două ore și 44 de minute. În ultimul act, românca o va întâlni pe slovena Kaja Juvan, favorită 5. Alexandra Cadanțu a jucat la Santa Margherita și la dublu, alături de Prarthana Thombare (India). Cele două sportive, favorite nr. 2 au jucat direct în runda a doua, însă au fost învinse. La dublu au participat și Miriam Bulgaru alături de Nicoleta Dascălu, eliminate în primul tur, și Cristina Dinu, în pereche cu Reka-Luca Jani (Ungaria), echipă favorită principală, care a pierdut în turul al doilea

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.