Sport

Tot canotajul, săracu'

Ziarul de Vrancea
28 iul 2021 721 vizualizări

*Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă au obținut medalia de argint la dublu rame *David Popovici, locul VII între „rechini”* astăzi, intră Vlăduț Simionescu pe tatami

*CANOTAJ: A patra medalie a olimpicilor români a fost adusă de către băieții de la dublu rame, Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă, deci din cele patru medalii românești de la Tokyo trei aparțin canotajului.

Cozmiuc și Tudosă au început mai slab cursa și la 500 de metri erau pe ultimul loc, după care au început treptat-treptat să avanseze, au ajuns pe locul al treilea, iar la ultimele două puncte de control se aflau pe locul secund. De remarcat că românii au reușit în semifinale cel mai bun timp al probei la Tokyo. Câștigătorii probei, frații Martin și Valent Sinkovic sunt de multă vreme figuri inedite în lumea canotajului. Ei au fost campioni olimpici și cu patru ani în urmă, la Rio de Janeiro, dar la dublu vâsle. Invincibili la această probă, cei doi au schimbat vâslele cu ramele și au tras performanțele la indigo. În cursa de a Tokyo pe locul III au sosit danezii Frederic Vystavel și Joachim Sutton. România nu mai luase o medalie olimpică în această probă din 1988, când Dănuț Dobre și Dragoș Neagu câștigau argintul la Seul. Singurul titlu olimpic la dublu rame masculin a fost obținut în 1984, la Los Angeles, de Petru Iosub și Valer Toma.

Lotul de canotaj spera într-o sărbătoare familială ieri, însă echipajul feminin de dublu vâsle categoria ușoară, compus din Gianina Beleagă și Ionela Lehaci-Cozmiuc, considerat unul dintre favoriți, a ocupat de-abia locul VI, victoria revenit cuplului italian. Ionela s-a căsătorit cu Marius Cozmiuc în 2017. De asemenea, în finala B a probei feminine de dublu rame, Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș, s-a clasat pe locul III, deci pe locul IX în clasamentul general.

ÎNOT: Într-o finală infernală la 100 m liber, David Popovici (16 ani) s-a clasat pe locul VII, cu timpul de 48,04s. Titlul olimpic i-a revenit americanului Caleb Dressel (dublu campion mondial), cu record olimpic (47.02s), urmat de australianul Kyle Chalmers (47.08 s-campionul olimpic de la Rio) și de rusul Kliment Kolesnikov (47.44 s, recordman și campion european). În cursul serii, Daniel Martin a ratat calificarea în semifinalele probei de 100m fluture, clasându-se pe locul VII în seria sa. Merită evidențiată în reuniunea de ieri, performanța ștafetei de 4x200 m a Chinei (Yang Junxuan, Tang Muhai, Zhang Yufei, Li Bingjie) care a câștigat titlul olimpic, stabilind și un record mondial 7:44, 73 depășind copios echipa Australiei (fosta recordmană mondială și campioană mondială en-tire), Canadei și, în final, a SUA, impulsionată de eforturile mega-campioanei Katie Ledecky, care n-a reușit decât să-și aducă echipa pe locul II.

Sportivi români în întrecerile de astăzi. Vlăduț Simionescu va încheia participarea reprezentanților României la judo, prin evoluția la cat. Â100 kg a ieșeanului Vlăduț Simionescu, elev al antrenorului Costel Năftică, Ca de obicei, Vlăduț nu are un tablou prea promițător. El va debuta în prima reuniune (între orele 5:00 și 8:00) în compania libianului Ali Omar. În cazul, foarte probabil, al unei victorii, „Simi” ar putea da în turul II de un adversar foarte incomod, Iakov Happo din Ucraina. La înot, în reuniunea a doua, după ora 13:00, vor evolua în serii la 50 m liber, David Popovici și Bianca Costea.

Clasament pe medalii: 1. China 15-7-9; 2. Japonia – 15-4-6: 3. SUA -14-14-10: 4. Rusia – 8-11-9; 5. Australia – 8-2-10; 6. Marea Britanie 5-7-6.... 19. România 1-3-0

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.