Sport

Topul bogaților din fotbal

Ziarul de Vrancea
15 mar 2020 696 vizualizări

Clasamentul celor mai valoroase loturi din Europa, are în frunte pe FC Liverpool

Liverpool are cel mai scump lot din fotbalul european, valoarea totală a jucătorilor echipei engleze fiind de 1,405 miliarde de euro, arată un studiu al CIES Football Observatory, care ia în calcul principalele cinci campionate de pe continent. La fiecare club, sunt luați în considerare cei 20 de fotbaliști care au cel mai mare salariu. Pentru a stabili valoarea jucătorilor, CIES a ținut cont de mai multe variabile, printre care vârsta, performanțele, valoarea economică a clubului sau inflația.

Liverpool mai are nevoie de șase puncte pentru a câștigat matematic Premier League, campionat ce a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus. Echipa antrenată de Jürgen Klopp a câștigat anul trecut Liga Campionilor. În actual ediție a celei mai importante competiții europene intercluburi, ea a fost eliminată în optimi de finală de Atletico Madrid.

În clasamentul realizat de CIES, Liverpool este urmată de o rivală din Premier League, Manchester City (1,361 miliarde de euro), de cei doi giganți ai fotbalului spaniol, FC Barcelona (1,170) și Real Madrid (1,100 miliarde), și de alte formații din Anglia, Chelsea (1,008 miliarde) și Manchester United (1,007 miliarde). Potrivit CIES, valoarea lotului clubului Chelsea a crescut puternic după ce londonezii au fost nevoiți să folosească mulți jucători tineri în urma interdicției de a face transferuri, impusă de FIFA. Pe locul VII este Paris Saint-Germain (979 milioane). În top 10 se mai află Atletico Madrid (836 milioane), Tottenham Hotspur (787 milioane) și Juventus (783 milioane). Surprinzător, dintre echipele germane cel mai scump lot îl are Borussia Dortmund (756 milioane), în timp ce Bayern Munchen este doar pe locul II în Bundesliga (716 milioane). Pe ultimul loc este echipa germanăP aderborn (37 milioane). Cea mai ridicată cotă de piață o are Kylian Mbappé, atacantul de 21 de ani de la PSG, campion mondial cu naționala Franței.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.