Sport

Top 10 se subțiază

Ziarul de Vrancea
1 sep 2017 1124 vizualizări
Japoneza Kurumi Nara a scos-o pe Kuznețova din turul II
Japoneza Kurumi Nara a scos-o pe Kuznețova din turul II

Svetlana Kuznețova a fost cea de-a șasea mare favorită eliminată de la US Open după doar două tururi * Federer s-a calificat cu emoții în fața japonezului Daniel

Ziua de joi la US Open  a adus, pentru români, eliminarea Soranei Cîrstea în turul II, situație în care a mai rămas o singură româncă în cea de-a treia manșă.

Este vorba de Monica Niculescu (57 WTA) care a învins-o, ca și anul trecut în aceeași fază la US Open, pe Ana Bogdan (108), scor 6-2, 3-6, 6-3  în două ore și 24 de minute.  Monica s-a impus în două ore și 24 de minute, egalându-și performanța de anul trecut. În 2011, ea a jucat în optimile de finală, la Flushing Meadows. În primul set, Monica Niculescu a făcut break de trei ori, iar Bogdan o dată. Niculescu a condus cu 5-0 și a câștigat setul cu 6-2, în 33 de minute. Setul al doilea a fost adjudecat de Ana Bogdan, cu scorul de 6-3, în 48 de minute. De data aceasta Bogdan a făcut break de trei ori și Niculescu o dată. Ana revenit după ce a fost condusă cu 3-0. Setul decisiv a fost cel mai lung, de 63 de minute, Niculescu impunându-se după ce a făcut de trei ori break..Ana Bogdan a făcut break o dată. În turul al treilea, Monica va juca astăzi împotriva jucătoarei americane Jennifer Brady (91 WTA). care a eliminat-o pe favorita nr. 23, Barbora Strycova (6-1, 6-1). Între timp, numărul jucătoarelor de top 10 rămase în competiție s-a subțiat considerabil. După Simona Halep, Angelique Kerber, Caroline Wozniacki, Johanna Konta și Dominika Cibulkova, ultima “victimă” a fost rusoaica Svetlana Kuznețova (10 WTA), învinsă cu 3-6, 6-3, 3-6 de japoneza Kurumi Nara (116 WTA). Asffel că, la deschiderea serii de ieri, în turneu mai rămăseseră patru jucătoare din prima decadă, Karolina Pliskova, Garbiñe Muguruza, Elina Svitolina și Venus Williams, respectiv, locurile 1,3,4 și 9.

Mai este de remarcat un record, de lungime, la meciul dintre americanca Shelby Rogers (62) și australianca Daria Gavrilova (20), câștigat de prima cu 7-6, 4-6, 7-6.  Acesta a fost cel mai lung meci de simplu feminin, din istoria turneului american, durând trei ore și 33 de minute. Recordul anterior, trei ore și 23 de minute, era deținut de partida câștigată de britanica Johanna Konta, cu scorul de 7-6, 6-7, 6-2, în fața spaniolei Garbiñe Muguruza, în turul al doilea al ediției din 2015. Rogers va evolua în turul al treilea cu ucraineanca Elina Svitolina, care a întrecut-o, cu 6-4, 6-4, pe rusoaica Eveghenia Rodina (89). Într-o altă partidă din turul al doilea, Karolina Pliskova din Cehia, locul 1 WTA, a învins-o, cu 2-6, 6-3, 6-4, într-o oră și 46 de minute, pe americanca Nicole Gibbs (127). Pliskova, principala favorită a competiției, trebuie să atingă finala turneului newyorkez dacă dorește să rămână în fotoliul de lider al clasamentului WTA. Românca Simona Halep are în continuare șanse să o detroneze de pe prima poziție a ierarhiei feminine, în ciuda eșecului suferit în primul tur la Open, în fața rusoaicei Maria Șarapova, la fel ca și spaniola Garbiñe Muguruza. Poloneza Agnieszka Radwanska, care a părăsit recent top 10, a trecut și ea în turul III, învingând-o cu kazaha Iulia Putințeva cu 7-5, 6-2.

Alte rezultate din turul II: Zhang Shuai (China) — Risa Ozaki (Japonia) 6-0, 6-3; Coco Vandeweghe (SUA) — Ons Jabeur (Tunisia) 7-6, 6-2; Lucie Safarova (Cehia) — Nao Hibino (Japonia) 6-1, 3-6, 6-2;  Elena Vesnina (Rusia) — Kirsten Flipkens (Belgia) 6-4, 6-4; Madison Keys (SUA) — Tatjana Maria (Germania) 6-3, 6-4; Daria Kasatkina (Rusia) — Christina McHale (SUA) 7-5, 6-3; Petra Kvitova (Cehia) – Caroline Garcia (Franța) 6-0, 6-4.

La dublu, perechea Sorana Cîrstea/Sara Sorribes (România/Spania) s-a calificat, vineri, în turul doi al probei de dublu de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.  Cîrstea și Tormo au trecut în primul tur de cuplul american Kristie Ahn/Irina Falconi, scor 6-3, 6-2, după o oră și 10 minute de joc. În turul doi, Cîrstea și Tormo vor juca în compania perechii învingătoare din meciul dintre Nao Hibino/Alicja Rosolska (Japonia/Polonia) și Katerina Bondarenko/ Liang Chen (Ucraina/China). În schimb, perechea românească Irina Begu / Raluca Olaru, a pierdut cu 3-6, 3-6 în fața perechii Daria Gavrilova / Daria Kasatkina (Australia/  Rusia)

 * La masculin, eliminarea bulgarului Grigor Dimitrov (9ATP) de către tânărul rus Andrei Rublev (53), scor 5-7, 6-7, 3-6 în două ore și 26 de minute a reprezentat o mare surpriză, mai puțin surprinzător fiind eșecul experimentatului ceh Tomas Berdych (18) în fața ucraineanului Aleksandr Dolgopolov (64), scor 5-7, 6-7, 3-6 , în două ore și 37 de minute. Însă în concursul ATP, toți ochii au fost pe Federer și Nadal. Federer, deținătorul recordului de titluri de Grand Slam (19), a trecut din nou prin emoții la actuala ediție a Openului Statelor Unite, înregistrând a doua victorie în cinci seturi de la debutul acestei competiții în fața unui adversa din afara Top 100 ATP. Elvețianul l-a învins cu scorul de 6-1, 6-7, 4-6, 6-4, 6-2, pe rusul Mihail Iujnîi (101), calificându-se în turul al treilea al US Open. Federer, 36 de ani, s-a impus în trei ore și șapte minute, în acest duel al "veteranilor". Patru seturi câștigase Iujnîi (35 de ani) în fața lui Federer în 16 întâlniri, până la actuala ediție a US Open. Și în prima manșă, Roger Federer, care nu a pierdut niciodată înainte de turul al treilea la Flushing Meadows, a jucat cinci seturi cu americanul Frances Tiafoe. Următorul adversar al lui Roger Federer, aflat în cursa pentru câștigarea celui de-al șaselea său titlu la Flushing Meadows, va fi spaniolul Feliciano Lopez, învingător cu 6-3, 6-2, 3-6, 6-1 în partida cu compatriotul său Fernando Verdasco. Tot în turul al doilea, liderul mondial Rafael Nadal l-a învins, cu 4-6, 6-3, 6-2, 6-2, pe japonezul Taro Daniel (121. Partida a durat două ore și 53 de minute. în turul al treilea, spaniolul va da piept cu argentinianul Leonardo Mayer (59), învingător cu 6-7 (3/7), 6-4, 6-3, 6-4 în fața japonezului Yuichi Sugita.

Alte rezultate din turul II masculin: David Goffin (Belgia) — Guido Pella (Argentina) 3-6, 7-6, 6-7, 7-6, 6-3; Gaël Monfils (Franța) — Donald Young (SUA) 6-3, 6-7, 6-4, 2-6, 7-5; Damir Dzumhur (Bosnia) — Cedrik-Marcel Stebe (Germania) 4-6, 6-4, 6-0, 6-1; Philipp Kohlschreiber (Germania) — Santiago Giraldo (Columbia) 6-2, 6-1, 3-0 ab; John Millman (Australia) — Malek Jaziri (Tunisia) 6-1, 7-6 (7/1), 6-1; Roberto Bautista (Spania) — Dustin Brown (Germania) 6-1, 6-3, 7-6; Juan Martin Del Potro (Argentina) — Adrian Menendez (Spania) 6-2, 6-3, 7-6; Adrian Mannarino (Franța) — Bjorn Fratangelo (SUA) 6-3, 6-7, 6-1, 6-2; Dominic Thiem (Austria) — Taylor Fritz (SUA) 6-4, 6-4, 4-6, 7-5; Pablo Carreño (Spania) – Nicolas Mahut (Franța) 6-3, 6-4, 6-3.  

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.