Sport

Tokyo, go, go, go!

Ziarul de Vrancea
21 iul 2021 1085 vizualizări

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpic va fi transmisă în direct astăzi, de la ora 14:00, de posturile TVR 1 și Eurosport.

Printre cei prezenți pe stadion se numără împăratul Japoniei, Naruhito, care va declara deschisă cea de-a XXXII-a ediție a Jocurilor Olimpice. Delegația României include 101 sportivi, care vor concura în 17 probe. România va defila la ceremonia de deschidere cu toți sportivii care doresc să participe, mai puțin cei care intră în concurs ziua următoare. Comitetul Olimpic și Sportiv Român a decis prin vot desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Este vorba de Mădălina Bereș, medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 și campioană mondială cu barca de 8Â1 a României, și Robert Glință, primul înotător din România care a reușit să câștige aur la Campionatele Europene și a fost primul sportiv calificat la JO de la Tokyo.

Pe cine vom vedea

*Starurile teniului: Novak Djokovic, Naomi Osaka, Ashleigh Barty sunt așteptate la Jocurile Olimpice, după renunțarea altor nume .importante din “sportul alb”, precum Serena Williams, Simona Halep, Roger Federer sau Rafael Nadal.

*Regina gimnasticii: Simone Biles, care la 24 de ani este deja cvadruplă campioană olimpică la Rio de Janeiro.

Ted, Marele Urs. Judoka francez Teddy Riner vrea să devină, la 32 de ani, triplu campion olimpic la ^100 kg, chiar în țara judo-ului.

Torpile în bazin. Caeleb Dressel, la 24 de ani, calcă pe urmele lui Michael Phelps. Katie Ledecky, care are deja cinci titluri olimpice în palmares.

Suveranii atletismului. Allyson Felix, Eliud Kipchoge, Wayde van Niekerk, Shelly-Ann Fraser-Pryce.

Dream Team USA nu va lipsi la baschet, avându-l ca lider pe Kevin Durant.

Pe cine nu vom vedea

*Simona Halep este accidentată și după ce nu a evoluat la turneele de grand slam de la Roland Garros și Wimbledon, și-a anunțat retragerea și de la Tokyo.

*Elvețianul Roger Federer și-a anunțat și el retragerea de la turneul olimpic, tot din cauza unei accidentări.

* O altă vedetă a tenisului, Serena Williams, a spus pas JO, la fel ca și Rafael Nadal, Dominic Thiem, Bianca Andreescu, Victoria Azarenka, Stan Wawrinka sau Johanna Konta.

*Vedeta mondială a atletismului, etiopianul Kenenisa Bekele, nu va fi prezent la Tokyo, după ce a refuzat să participe la o selecție la maraton în țara sa.

*Britanicul Mo Farah, dublu campion olimpic la 5.000 metri și 10.000 metri în 2012 și 2016, nu a reușit baremul de calificare și rămâne acasă. Kenyanul David Rudisha este accidentat și nu va putea să-și apere titlul olimpic la 800 metri.

* La natație, americanul Ryan Lochte nu a reușit să facă baremul și astfel nu va putea participa la a cincea sa Olimpiadă. El are în palmares 12 medalii olimpice, dintre care șase de aur.

*Prezent la JO între 1984 și 2008, baseball-ul revine în această vară. La primele șapte ediții, Cuba, unde este sport national, a luat aurul de trei ori (1992, 1996, 2004) și argintul de două ori (2000, 2008). Însă acum echipa cubaneză nu a obținut calificarea, după două eșecuri la turneul din SUA.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.