Sport

Toate lăncile sus!

Ziarul de Vrancea
30 apr 2019 537 vizualizări

 Ajax Amsterdam continuă să uimească: a bătut pe Tottehnham la Londra și “lăncierii” au prima șansă de calificare în finala Ligii Campionilor la fotbal

Primul meci din cadrul manșelor tur ale semifinalelor Ligii Campionilor s-a încheiat cu un rezultat supriză.Ajax Amsterdam continuă să uimească, învingând cu 1-0, în deplasare, echipa Tottenham Hotspur prin golul marcat de Donny van de Beek (22 de ani), în minutul 15. În minutul 31, Tottenham a primit o lovitură dură, l-a pierdut pe Jan Vertonghen, care la o lovitură liberă a echipe sale, s-a ciocnit cap în cap cu coechipierul său Tobias Alderweireld din dorința de a juca mingea. Vertonghen a suferit, cel mai probabil o fractură de piramidă nazală. Fotbalistul a primit îngrijiri medicale, a vrut să continue, dar nu pentru mult timp, pentru că i s-a făcut rău și a ieșit. Tottenham a fost la un pas să restabilească egalitatea prin Alderweireld, care a reluat bine cu capul, din interioul careului, după o lovitură liberă executată de Trippier de pe dreapta, dar mingea a trecut puțin peste transversală. În repriza a doua, în minutul 50 Dele Alli a șutat din voleu, din interiorul careului, dar portarul Onana a fost pe fază și a reținut. Ajax a fost aproape să își dubleze avantajul. În minutul 78, Neres a încercat o finalizare la colțul stâng, dar mingea a lovit bara.

Antrenorul argentinian al echipei Tottenham, Mauricio Pochettino, a declarat, marți, că formația sa are încă șanse de calificare în finala Ligii Campionilor, în ciuda înfrângerii suferite cu Ajax Amsterdam: “Cred că este încă deschis, chiar dacă va fi dificil. Vom merge în deplasare pentru a câștiga, dorim să ajungem în finală. Atitudine a existat, dar echipa nu a arătat energia dorită. Ei au arătat mai multă energie ca noi. După intrarea lui Sissoko, am început să jucăm mai bine, cu mai multă energie. A doua repriză a fost mai bună, această repriză ne dă speranțe pentru meciul retur. Nu ne-am creat destule ocazii, n-am găsit calea de o face. Azi, nu a fost meciul nostru cel mai bun. Toată lumea este de acord că nu trebuie să începem meciul retur ca acesta. Sunt mulțumit de echipa mea, suntem încă în viață”, a declarat Pochettino.

La rândul său, antrenorul “lăncierilor”, Erik ten Hag, și-a lăudat jucătorii pentru spiritul de luptă arătat: “A fost o seară încredibilă. Ajax a fost foarte puternică încă de la început. În primele minute am dominat clar și am marcat un gol superb. După acel moment, Tottenham și-a schimbat sistemul, a jucat mai lung și asta ne-a pus probleme. Băieții s-au luptat bine, dar ar fi trebuit să ținem mai mult balonul în repriza a doua. De asemenea, poate ar fi trebuit să jucăm mai calm.  Să câștigi cu 1-0 la Tottenham este un rezultat fantastic. Știm că trebuie să facem mai bine săptămâna viitoare, pentru a termina munca. Dacă vrem să ajungem în finală, trebuie să ne îmbunătățim. Această echipă se poate lupta. Sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor mei și de spiritul lor de luptă”, a declarat  ten Hag.

Revanșa meciului, Ajax – Tottenham, va avea loc miercuri,  8 mai, pe “Johan Cruyff ArenA”.

Bâlba cu Vertonghen

Tehnicianul hazdelor a explicat și “bâlbâiala” de la accidentarea lui Vertonghen. Fundașul belgian s-a ales cu nasul spart și cu fața plină de sânge. Staful medical al echipei Tottenham i-a acordat ingrijiri medicale pe teren mai mult timp, apoi jucătorul a fost scos pe margine, și-a schimbat echipamentul plin de sânge și a fost trimis din nou în joc. După câteva zeci de secunde, avertizat de arbitrul de rezervă că Vertonghen se clatină pe teren, centralul Antonio Lahoz a oprit meciul și a cerut medicului londonezilor să-l consulte din nou pe jucător. Belgianul de 32 de ani aproape a leșinat, căzând în brațele membrilor stafului medical, care l-au scos de pe teren și l-au dus la vestiare, iar abia atunci antrenorul Maurcio Pochettino l-a înlocuit cu Sissok. Decizia lui Pochettino de a nu-l înlocui imediat după accidentare pe Vertonghen a fost criticată de presă și de fani, însă antrenorul are argumente atât în favoarea lui, cât și a medicului: “Nu am fost implicat, a fost decizia medicului. Arbitrul a cerut și ceea ce a trebuit să facem a fost să-l scoatem deoarece nu se simțea bine. Acum este este bine. A plecat de la stadion pe picioarele lui, a fost mult mai relaxat. Mai întâi, trebuie să protejăm integritatea jucătorilor. Staful nostru medical a urmat protocolul și a decis că era posibil să reia jocul și el să evolueze din nou. Dar Jan a început să se simte rău și a trebuit să-l schimbăm”, a declarat Pochettino, potrivit The Guardian. 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.