Sport

Thiem, omul momentului

Ziarul de Vrancea
12 nov 2019 1007 vizualizări

*Austriacul l-a învins și pe Djokovic, după Federer, la Turneul Campionilor * Tecău și Rojer au reușit să întreacă echipa favorită la Londra, Cabal / Farah

Jucătorul de tenis Dominic Thiem (Austria) l-a învins pe Novak Djokovic (Serbia), scor 6-7, 6-3, 7-6, și s-a calificat în semifinale la Turneul Campionilor de la Londra. Venit după o victorie în fața lui Roger Federer, Dominic Thiem a făcut încă un meci extraordinar. Partida disputată în O2 Arena, a durat două ore și 50 de minute. După un început sigur la serviciu de ambele părți, Djokovic a făcut break și s-a distanțat la -3-1, însă Thiem a recuperat rapid cu un game câștigat la zero, la primire, și actul avea să ajungă în tiebreak, câștigat de Nole, care a făcut doar două erori neforțate în prima parte a meciului. Thiem și-a adjudecat setul al doilea, cu un singur break la 1-0 și a debutat mult mai bine în setul decisiv, a făcut break la 15 în chiar primul game și a salvat trei ocazii de revenire ale sârbului în game-ul următor. Nole a reușit să recupereze în cele din urmă și să treacă la conducere după trei game-uri câștigate consecutiv (4-3 pentru sârb). Când părea să aibă jocul în mână, Nole a pierdut inexplicabil, la zero, game-ul al 11-lea (pe propriul serviciu) și austriacul avea să servească pentru câștigarea partidei. Dominic a cedat însă în fața presiuni, Djokovic s-a impus la 15 și a împins disputa în tiebreak. După un început favorabil (3-0 cu două minibreak-uri în față), Djokovic a început să piardă teren în fața agresivității lui Dominic, care a făcut patru minibreak-uri și nu a mai pierdut la serviciu: 7-5, după o oră și patru minute. Dominic Thiem a devenit astfel al doilea jucător care îi învinge pe Roger Federer și Novak Djokovic la aceeași ediție a Turneului Campionilor (lucru reușit pentru prima oară de Alexander Zverev, anul trecut).Jucătorul din Țara Cantoanelor urmează să-l înfrunte astăzi, pe Novak Djokovic în meciul decisiv pentru stabilirea celui de-al doilea calificat în semifinale din această grupă.

Ieri, după un meci la fel de echilibrat în grupa „Andre Agassi”, Rafael Nadal a avut o revenire fantastică în meciul cu rusul Daniil Medvedev, pe care l-a învins cu 6-7, 6-3, 7-6, după ce Medvedev a condus cu 5-1 în setul decisiv. După ce și-au împărțit primele două seturi, Rafa și Daniil au intrat într-un set decisiv care va rămâne mult timp în mintea iubitorilor de tenis. Cu un tenis solid și cu răspuns la aproape orice atac al ibericului, Medvedev a adunat game cu game, până în situația de a conduce cu 4-0. În plus, rusul a avut și două mingi de 5-0. Cu mari emoții, Nadal și-a câștigat serviciul, însă nimeni nu se gândea că acel 5-1 consemnat puțin mai târziu pe tabela mai poate fi cumva întors. Meciul a durat două ore și 45 de minute. Aseară, s-au întâlnit învingătorii din prima zi a grupei, Alexander Zverev și Stefanos Tsitsipas.

La dublu, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer a învins echipa columbiană Juan Sebastian Cabal/Robert Farah, favorită principală, în grupa „Max Mirnîi” din cadrul Turneului Campionilor. Confruntarea a durat o oră și 30 de minute, Horia și Juuls câștigând cu 6-2, 5-7, 10-8. Tecău și Rojer vor lupta pentru calificarea în semifinale mâine, cu cuplul francez Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.