Sport

Teste importante pentru “stejari”

Ziarul de Vrancea
17 nov 2017 627 vizualizări

Meciurile naționalei de rugby cu Samoa și Tonga o pot propulsa pe o poziție record în clasamentul mondial

Președintele Federației Române de Rugby (FRR), Alin Petrache, a declarat ieri că naționala României are șansa să urce pe locul 13 în clasamentul mondial, dacă va câștiga cele două partide-test din această lună, cu Samoa, sâmbătă, și cu Tonga, pe 25 noiembrie. ''Încheiem anul competițional 2017 cu două meciuri extrem de interesante, unul pe care-l vom disputa mâine, împotriva echipei din Samoa, celălalt peste 7 zile contra Tonga. Vor fi două meciuri extrem de importante pentru noi, împotriva a două reprezentative puternice, bune cunoscătoare ale jocului cu balonul oval. Cred că jucătorii României sunt în fața unui test important: dacă noi vom câștiga aceste două meciuri, România va ajunge pe locul 13, în fața Italiei și altor naționale puternice, în clasamentul World Rugby, așa cum nu a mai fost vreodată în ierarhia mondială'', a spus Petrache, într-o conferință de presă care a prefațat meciul cu Samoa. Potrivit președintelui FRR, în lotul ''Stejarilor'' se regăsesc majoritatea jucătorilor de bază, inclusiv mulți dintre cei care evoluează în diferite ligi din Franța.

''Dispunem de o echipă puternică, de aproape toți jucătorii, mulți dintre cei care evoluează în Franța sunt la final de contract, au venit la lot și sunt alături de echipa națională, cu mici excepții. Sper ca și la următorul meci să fie prezenți toți cei din Franța Din campionatul român avem sută la sută titularii. Samoa este  foarte puternică, va juca împotriva Angliei după meciul cu noi, a avut săptămâna trecută un meci-test cu Scoția, dar eu sper să facem față cu brio și să ne bucurăm mâine împreună de spectacolul rugbystic'', a afirmat Petrache, care a făcut un apel către suporteri să vină în număr cât mai mare pe stadion. Partida România — Samoa va avea loc astăzi de la ora 18,00, pe stadionul național ''Arcul de Triumf'' din Capitală

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.