Sport

Test cu “drăcușorii” pentru tricolorii U21

Ziarul de Vrancea
24 oct 2018 403 vizualizări

Echipa de tineret a României, calificată la Euro 2019 va juca un amical cu Belgia pe 15 noiembrie

Naționala Under 21 a României își va măsura forțele cu reprezentativa similară a Belgiei într-un meci amical programat pentru 15 noiembrie, la Cluj, a anunțat, ieri site-ul oficial al FRF. Imediat după obținerea calificării la EURO 2019, conducătorii fotbalului românesc au vorbit despre nevoia unor meciuri de pregătire tari pentru a ști unde ne aflăm înaintea turneului final din Italia. S-a vorbit despre echipe precum Italia, Spania sau Franța, dar, în cele din urmă, FRF a bătut palma cu Belgia, a cărei reprezentativă de tineret s-a calificat, de asemenea, la Europenele de anul viitor. Meciul în care Ianis Hagi și colegii lui îi vor înfrunta pe urmașii lui Hazard și De Bruyne va avea loc la Cluj, pe stadionul CFR, cel pe care naționala lui Mirel Rădoi a învins Țara Galilor, pe 12 octombrie, cu 2-0 și a făcut un mare pas spre calificarea la primul turneu final din ultimele două decenii. La Cluj s-a stabilit și recordul de spectatori, 12.588 de oameni plătind bilet pentru a vedea la lucru echipa condusă magistral de pe banca tehnică de Mirel Rădoi. Calificarea la EURO 2019 și presiunea care vine odată cu participarea la primul turneu final din ultimii 20 de ani nu-i schimbă filosofia lui Mirel Rădoi. Selecționerul naționalei U21, Mirel Rădoi, are șansa să-și testeze atunci strategia pentru  Europenele din Italia. "Nu vreau să spun că vom schimba sistemul sau că vom juca la fel ca Manchester City sau ca Barcelona. E clar că vom încerca să jucăm cât mai sus, vom încerca să nu ne apărăm în propria jumătate, sigur asta și în funcție de cât ne va permite adversarul. Să avem o posesie, să fim agresivi, adică pressing cât mai sus, să recuperăm cât mai repede și nu să dam peste picioare adversarilor. Profilul acestor jucători de la U21 cam așa este, să practice un fotbal cât mai ofensiv", a declarat Mirel Rădoi, la Digi Sport.

Calificată fără emoții la Euro 2019, Belgia U21 e condusă de Johan Walem (46 de ani) și a avut, la ultima acțiune, un lot cotat la 38 de milioane de euro. Cel mai bun jucător este Landry Dimata, atacantul de 21 de ani de la  Anderlecht cotat la șase milioane de euro, urmat de Siebe Schrijvers, vârf care vine de la FC Bruges și are o valoare de piață de 3,5 milioane de euro.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.