Sport

Tenis la sfârșit și început de an

Ziarul de Vrancea
24 nov 2021 835 vizualizări

România va lupta în week-end cu Peru pentru un loc în calificările pentru turneul final al Cupei Davis 2022 * ediția 2021 a început în trei orașe europene *calendarul sezonului australian

*Echipa de tenis a României va întâlni Peru, la Cluj, întâlnire ce va fi transmisă în direct pe canalul Look ^, sâmbătă, de la ora 12.00, și duminică, de la ora 11.30. Meciul contează pentru Grupa Mondială I - Knockout, iar echipa care va câștiga joacă în 2022 în calificările Cupei Davis pentru un loc la turneul final, printre cele mai bune 16 naționale din lume. Confruntarea cu Peru va avea loc în patru meciuri de simplu și unul de dublu. Forul peruvian de tenis a făcut solicitat Federației Internaționale de Tenis mutarea partidei în alt loc, din motive de pandemie. Federația Română de Tenis a prezentat dovezi și argumente solide în ceea ce privește condițiile de desfășurare, astfel că partida se va desfășura, în cele din urmă, la Cluj.

Confruntarea cu sud-americanii înseamnă și retragerea din activitatea competițională a unuia dintre cei mai mari jucători de tenis români, Horia Tecău. După 20 de ani de carieră, Horia Tecău, care a câștigat în carieră și trei titluri de Grand Slam la dublu masculin și mixt, a decis să se retragă. Înainte de retragere, el va ajuta echipa României să se califice. În afară de Tecău, din echipa României mai fac parte Marius Copil, Nicolae Frunză, Ștefan Paloși și Gabi Boitan.

* Tot canalele Look Sport transmit și întrecerile fazei finale a Cupei Davis, competiție care a început aseară și are loc pe terenuri hard-indoor în trei orașe, Madrid, Innsbruck și Torino. Australia, Austria, Columbia, Croația, Cehia, Ecuador, Germania, Ungaria, Italia, Kazahtan, Suedia și SUA sunt cele 12 echipe calificate. Lor li se adaugă cele patru semifinaliste de anul trecut - Spania, Canada, Marea Britanie și Rusia – precum și două națiuni care au primit wild card-uri, Franța și Serbia. Echipele participă în șase grupe de câtre trei dintre care se califică învingătoarele și două dintre cele clasate pe locurile secunde.

* Tennis Australia a dat publicității, ieri, calendarul competițiilor pe care le găzduiește în luna ianuarie 2022, care culminează cu primul turneul de Grand Slam al anului, programat la Melbourne, între 17 și 30 ianuarie. În perioada 1-9 ianuarie se vor desfășura ATP Cup, la Sydney, turneul Adelaide International 1, de categrie WTA 250 (2-9 ianuarie) și Melbourne Summer Events, cu un tablou se simplu de categorie ATP 250 și două de WTA 250 (3-9 ianuarie). Tot în săptămâna 2-9 noiembrie sunt programate două turnee challenger masculine și două ITF feminine.

În perioada 9-15 ianuarie vor avea loc competițiile Sydney Tennis Classic, de categorie WTA 500 și ATP 250, și Adelaide International 2, cu tablouri ATP și WTA, de 250, respectiv 280 de puncte. Calificările pe tabloul principal al Australian Open sunt programate între 10 și 14 ianuarie, la Melbourne. Anul trecut, calificările au avut loc în Zona Golfului, la Dubai și Doha. Din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile australiene au decis atunci ca numai jucătorii și jucătoarele acceptați pe tablourile principale să intre în țară, motiv pentru care calificările nu s-au ținut la Melbourne, iar primul turneu de GS al anului a avut loc în februarie pentru a pemite sportivilor să efectueze o perioadă de carantină, obligatorie potrivit regulilor sanitare.

Organizatorii Australian Open au stabilit și regulile de participare legate de vaccinare. Astfel, vor fi acceptați doar jucători vaccinați sau cu scutire medicală de la vaccinare, nu și cei trecuți prin boală și nevaccinați. Nu vor avea loc nici în acest an turneele tradiționale din


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.