Sport

Tenis la Casa Poporului

Ziarul de Vrancea
18 dec 2017 534 vizualizări

Țiriac, Năstase și Simona Halep continuă războiul în Parlament pentru arenele de tenis

Simona Halep, Ion Țiriac și Ilie Năstase au fost prezenți ieri în Parlamentul României, pentru a susține reincluderea în circuitul sportiv a Arenelor BNR din Capitală. Demersul celor mai influente personaje din tenisul românesc este sprijinit de Daniel Zamfir, președintele Comisiei economice din Senat, care a adus acuzații grave Băncii Naționale a României - proprietara bazei din Cotroceni.

După ce a depus o petiție oficială la instituțiile statului, Țiriac continuă războiul și se va judeca cu BNR pentru arenele de tenis. Țiriac contestă cu tărie dreptul de proprietate al BNR: "Sunt documente pe care noi le-am prezentat Judecătoriei București, deci începem procesul împotriva Băncii Naționale a României. Cine suntem? Suntem niște sportivi care am fost, niște sportivi care suntem și, dacă este nevoie, în următoarele săptămâni, pot să adun până la 200.000 de semnături ale sportivilor care vor fi", a spus omul de afaceri.  Daniel Zamfir, senator PNL, a declarat că protocolul încheiat de BNR cu Ministerul Tineretului și Sportului în ceea ce privește exproprierile terenurilor pe care sunt construite arenele de tenis este ilegal, solicitându-i premierului Mihai Tudose să denunțe acest lucru: Un control făcut de Finanțe confirmă că acel Protocol a fost ilegal. “Cel mai grav lucru este că premierul Tudose știe și îl aprobă pe Isărescu. În trecut, atât premierului Ponta cât și fostului premier, Dacian Cioloș, Isărescu le solicitase 35 de milioane de euro și invocă BNR un raport de evaluare pe care nu l-am văzut niciodată, deși am solicitat să fie trimis la comisie”, a mai adăugat Zamfir în cadrul conferinței de presă la care au participat legendele Ion Țiriac și Ilie Năstase, dar și Simona Halep, liderul mondial al tenisului feminin. Cel mai probabil, BNR va ceda terenurile și construcțiile aferente arenelor sportive din Cotroceni, dar acestea vor reintra în proprietatea Ministerului Tineretului și Sportului la schimb cu alte active imobiliare importante. Problema semnalată de Țiriac și Zamfir ar fi aceea că terenul pe care e construită arena de tenis, închisă de ISU din cauza riscului de prăbușire, nu a aparținut niciodată Băncii Naționale a României, care a lăsat complexul în paragină. În replică, Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR, susține că  terenul pe care e construită arena de tenis nu a fost niciodată al BNR.”De altfel, dl Zamfir face și confuzii, de exemplu invocă o decizie a înaltei Curți de Casație și Justiție care însă nu se referă la terenul din Parcul cu Platani, ci la un alt teren.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.