Sport

Tecău pierde, Copil câștigă

Ziarul de Vrancea
9 oct 2019 1316 vizualizări

În această săptămână turneele masculine sunt în centrul atenției.

Julien Rojer și Horia Tecău au pierdut, ieri, în fața perechii formate din croatu Ivan Dodig și slovacul Filip Polasek, cu scorul de 6-7, 7-6, 7-10, în optimile turneul de la Shanghai. În primul set, ambele perechi au avut câte un serviciu pierdut, setul ajungând în tie-break, unde Ivan Dodig și Filip Polasek s-au impus cu 7-3. Și cel de-al doilea set a ajuns în tie-break, unde Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-au impus cu 7-4, egalând scorul partidei. În setul decisiv, Tecău și Rojer au pierdut cu 7-10. Partida dintre cele două echipe s-a întins pe o durată de aproximativ două ore și cinci minute.Câștigătoarea de anul trecut a turneului de la Shanghai este echipa formată din Lukasz Kubot și Marcelo Melo care a învins perechea Jamie Murray – Bruno Soares, cu scorul de 6-4, 6-2.

La simplu, Daniel Medvedev (4ATP) s-a calificat în sferturi, după ce l-a învins pe canadianul Vasek Pospisil (248 ATP), scor 7-6, 7-5. Tenismanul rus, finalist la ediția din acest an a US Open, a avut parte de un prim set dificil, care a intrat în tie-break. Medvedev a fost condus în mai multe rânduri, însă a salvat două mingi de set, adjudecându-și ulterior actul inaugural. În setul al doilea, cei doi și-au împărțit câte un break, iar totul părea să conducă câtre un nou tie-break, însă Medvedev a reușit să câștige pe serviciul lui Pospisil și a încheiat partida după două ore și șase minute.În sferturile de finală de la Shanghai, Daniil Medvedev îl va întâlni pe Fabio Fognini (12 ATP). Italianul a trecut de Karen Hacianov (9 ATP), scor 6-3, 7-5.În primul set, Fabio Fognini a profitat de un serviciu pierdut de rus și s-a impus cu 6-3. Fognini a început setul secund cu un serviciu pierdut, însă, avantajul lui Hacianov nu a durat mult, acesta pierzând, la rândul lui, două servicii. Fabio Fognini a obținut victoria în aproximativ o oră și 50 de minute. Pentru Novak Djokovic, campionul en -titre și liderul mondial, n-a fost o treabă prea grea. El a câștigat cu 6-3, 6-3 în fața americanului John Isner. Liderul mondial avut parte de un prim set echilibrat, decis în ultimul game. Djokovic a făcut break la zero și s-a impus cu 7-5. În actul secund, tenismanul sârb și-a luat un avans considerabil încă de la început, conducând cu 3-0, și a încheiat partida după o oră și 15 minute. Duelul de joi a fost al 12-lea dintre cei doi. Novak Djokovic a ajuns la a zecea victorie în fața americanului. Ultimul triumf al lui Isner avea loc în 2013, la Cincinnati. Djokovic va avea un adversar mai incomod în sferturi, grecul Stefanos Tsitsipas. El l-a învins pe polonezul Hubert Hurkacz (34 ATP) cu scorulde 7-5, 3-6, 7-6. În primul set, Hurkacz a avut un serviciu pierdut, fapt ce i-a permis lui Tsitsipas să se impună. În setul secund, Hurkacz a revenit în joc, reușind să câștige setul, după un serviciu pierdut de jucătorul grec. Setul decisiv a ajuns în tie-break, unde Tsitsipas s-a impus cu 7-5. Partida dintre cei doi jucători a avut o durată de aproximativ două ore și 15 minute.

Cel mai dramatic meci de ieri s-a înregistrat între Roger Federer (4 ATP) și belgianul David Goffin (14 ATP), scor 7-6, 6-4.Campionul elvețian a avut parte de un prim set extrem de disputat. Roger Federer a fost de mai multe ori pe punctul de a pierde actul inaugural, însă a salvat cinci mingi de set - trei la scorul de 6-5 pentru Goffin și alte două în tie-break, la 6-5 și 7-6. În cele din urmă, numărul 3 ATP a încheiat primul act, după 9-7 în tie-break, într-o oră și 10 minute. Setul secund a fost ceva mai simplu pentru Federer, care a realizat un break la 3-3 și a fructificat prima minge de meci avută, calificându-se în sferturile de finală de la Shanghai după o partidă care a durat o oră și 54 de minute. Federer îl va înfrunta în sferturi de germanul Alexander Zverev (6 ATP) care a câștigat cu 6-0, 7-6 în fața rusului Andrei Rublev (33). Replica jucătorului cu nume de pictor a fost mai dârză în setul secund. Meciul a durat o oră și 25 de minute.

*Marius Copil (90 ATP) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Mouilleron Le Captif, după ce l-a învins pe Paolo Lorenzi (118 ATP), cu scorul de 2-6, 7-6, 6-2. În primul set, Marius Copil a pierdut două servicii consecutive, nepunându-i dificultăți lui Lorenzi. În setul doi, ambii jucători au pierdut câte un serviciu, ajungându-se în tie-break. Marius Copil s-a impus în tie-break cu 8-6. În setul decisiv, Copil s-a impus fără mari probleme, cu 6-2. Partida dintre cei jucători a avut o durată de două ore și 15 minute. În sferturile de finală, Marius Copil îl va întâlni pe italianul Jannik Sinner (127 ATP, care a trecut cu scorul de 6-7, 7-5, 6-3 de cehul Lukas Rosol (152 ATP).

*Ucraineanca Daiana Iastremska, numărul 23 mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Tianjin (China), dotat cu premii totale în valoare de 500.000 de dolari, după o victorie fără emoții în fața unei reprezentate a țării gazdă, Peng Shuai (96 WTA), scor 6-2, 6-4. Următoarea adversară a ucrainencei va fi rusoaica Veronika Kudermetova (45 WTA). Aceasta a acces în sferturi după ce chinezoaica Zheng Saisai (38 WTA) a abandonat când era condusă cu 0-5 în primul set. Tot în sferturi, poloneza Magda Linette (42 WTA) o va întâlni pe britanica Heather Watson (125 WTA). Magda Linette a trecut în optimi de japoneza Kurumi Nara, care a abandonat când era condusă cu 0-4 în primul set. Heather Watson a învins-o neașteptat de ușor pe a doua favorită, jucătoarea chineză Wang Qiang (22 WTA), cu 6-3, 6-0.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.