Sport

Tecău, în eclipsă de formă

Ziarul de Vrancea
5 feb 2019 535 vizualizări

Cel mai bun jucător român de dublu, a fost eliminat din turneul de la Sofia, din postura de prim-favorit * A pierdut și Copil la dublu, probabil, cu gândul la Verdasco

Ziua de ieri a turneului de tenis de la Sofia nu a fost deloc bună pentru Marius Copil și Horia Tecău, în proba de dublu. Copil, care a evoluat alături de maghiarul Marton Fucsovic, a avut în față o pereche cvasinecunoscută formată din  taiwanezul Hsien Cheng Peng (fratele jucătoarelor Hsieh Su Wei și Hsieh Yu Chieh) și indonezianul Christopher Rungkat. Dintre ei, Hsieh (27 de ani) câștigat turneul de la Wimbledon, în 2008, US Open, în 2009, Australian Open, în 2008 și 2009, toate la dublu juniori. Cuplul asiatic a câștigat cu scorul de 7-6, 6-4. Primul set a fost foarte echilibrat, fiecare echipă având câte trei mingi de break nefructificate. Chiar dacă au servit împreună nouă ași (adversarii nu au reușit vreunul) și au condus cu 4-3 în tiebreak (având un mini-break în față), Marius și Marton au pierdut următoarele patru puncte și adversarii și-au adjudecat prima parte a meciului. Setul secund a fost dominat complet de Cheng Peng și Christopher, care au făcut două break-uri și și-au păstrat de fiecare dată serviciul, impunându-se după doar 17 minute de joc. Ne așteptam, poate, ca Marius să fie “răzbunat” de Horia Tecău, cu partenerul său tradițional, Jean-Julien Rojer, alături. Aceștia, favoriți nr. 1, trebuiau să treacă pe echipa Denîs Molceanov / Igor Zelenay (Ucraina / Slovacia) pentru a se întâlni cu Hsieh și Rungkat, însă Horia (34 de ani) și Juls (37) au cedat cu 4-6, 6-7. În acest meci s-a înregistrat un singur break, în primul set, pentru Molceanov și Zelenay. În tie-break-ul celui de-al doilea set, Tecău și Rojer au condus cu 3-1 și 5-3, dar cuplul slav a revenit și a câștigat la a treia minge de meci cu 9-7!

La simplu, s-au înregistrat câteva surprize: georgianul Nikoloz Basilașvili (22 ATP) a fost învins, scor 6-7, 5-7, de veteranul german Daniel Brands (180 ATP), însă se pare că a fost o problemă cu gruzinul, care a abandonat apoi la dublu. Apoi, germanul Yannick Maiden (121) l-a învins cu 6-4, 7-6 pe francezul Adrian Mannarino. Alte rezultate: Jan-Lennard Struff (Germania) – Stefano Travaglia (Italia) 6-4, 6-3; Matteo Berretini (Italia) – Denis Istomin (Uzbekistan) 6-4, 7-6; Robin Haase (Olanda) – Dimităr Kuzmanov (Bulgaria) 6-2, 6-4; Gaël Monfils (Franța) – Viktor Troicki (Serbia) 6-3, 6-4. Marius Copil, care a trecut în turul II după ce l-a învins pe elvețianul Stan Wawrinka, a ajuns anul precedent în finală, fiind învins de bosniacul Misra Bazic. Marius așteaptă învingătorul meciului dintre Fernando Verdasco (26)  și bulgarul Aleksandăr Lazarov pentru a-și afla viitorul adversar. Favoritul principal al turneului sofiot este rusul Karen Hacianov (12 ATP) care l-ar putea întâlni în sferturi pe Marius.

* Celălalt turneu important al săptămânii are loc la Montpellier, cu francezul Lucas Pouille ca favorit principal. Iată câteva rezultate: Ernests Gulbis (Letonia) – Hubert Hurkacz (Polonia) 6-4, 7-6; Antoine Hoang (Franța) – Steve Darcis (Belgia) 6-1, 6-2; Filip Krajinovic (Serbia) – Nicolas Mahut (Franța) 7-6, 6-4; Tomas Berdych (Cehia) – Matthias Bachinger (Germania) 5-7, 6-3, 6-3.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.