Sport

Tecău, campion la Flushing Meadows

Ziarul de Vrancea
8 sep 2017 577 vizualizări

 Horia și olandezul Jean-Julien Rojer au câștigat proba de dublu de la US Open, învingându-i în finală pe Feliciano și Marc Lopez din Spania

Calificarea lui Horia Tecău în finala de la dublu masculin, împreună cu partenerul său, Jean-Julien Rojer, este prima performanță a sa de acest gen la US Open. Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 12, s-a calificat, joi, în finala probei de dublu masculin din cadrul turneului de Grand Slam US Open. Performanțele mari ale lui Horia s-au realizat în general la Wimbledon, turneu pe care l-a câștigat în 2015, după trei finale pierdute, iar la dublu mixt, la Australian Open: învingător în 2012 și finalist anul trecut. Singurul jucător român care s-a impus la US Open a fost doar Ilie Năstase, în 1972, după o victorie împotriva neuitatului Arthur Ashe, cel care dă azi numele principalei arene de la Flushing Meadows. Revenind în prezent, Horia și Juuls au învins în semifinale cel mai puternic cuplu al momentului, cel format din finlandezul Henri Kontinen și australianul John Peers, după o dispută dramatică de 128 de minute: 1-6, 7-6, 7-5. După un set foarte slab, Tecău și Rojer și-au revenit, dar n-au fost scutiți de emoții. Ei au ratat o minge de set la 5-4, iar în tie-break au fost conduși cu 0-3, iar de la 3-5 au făcut patru puncte consecutive. În setul decisiv, cuplul româno-olandez a început tare cu break, care a fost anihilat la 3-3. Ultimele două game-uri au fost excelente pentru ei și au adus calificarea în finala US Open în care a întâlnit o altă echipă puternică și sudată, Marc Lopez / Feliciano Lopez (Spania). Marc și Feliciano, fără nicio legătură de rudenie între ei, au reușit să învingă pe frații gemeni Bob și Mike Bryan cu 3-6, 6-3, 6-4. Marc Lopez i-a învins pe Tecău și Rojer în finala olimpică de la Rio, împreună cu celebrul Rafael Nadal.

Aseară, Horia Tecău a obținut al treilea său titlu de Grand Slam. Perechea Tecău / Rojer s-a impus cu 6-4, 6-3 în fața celor doi Lopez, după 85 de minute.  În primul set, adjudecat de Tecău și Rojer în 40 de minute, românul și colegul său au făcut break de două ori, iar adversarii lor o dată. Horia Tecău au câștigat meciul după un al doilea set de 45 de minute, în care au reușit un break. În cursul nopții, Tecău a jucat și în semifinale la dublu mixt, alături de CoCo Vandeweghe, contra principaliilor favoriți, elvețianca Martina Hingis și britanicul Jamie Murray.

Tot joi noapte, s-au disputat și semifinalele feminine, cu desfășurări diferite. Sloane Stephens (83 WTA) a avut un meci foarte tensionat cu Venus Williams, încheiat cu un scor ciudat: 6-1, 0-6, 7-5, după două ore și șapte minute. La 24 de ani, Stephens se află pentru prima oară într-o finală de Grand Slam. În schimb, Madison Keys (16 WTA) a învins-o fără drept de apel pe Coco Vandeweghe (22), scor 6-1, 6-2. Ca și Sloane, Madison Keys joacă prima finală de Grand Slam din carieră.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.