Sport

Tătărușanu, mărul discordiei la Lyon

Ziarul de Vrancea
20 mai 2020 1067 vizualizări

Antrenorul cu portarii al echipei, Gregory Coupet a demisionat deoarece n-a fost de acord cu aducerea lui Tătărușanu deși acesta n-avea cum să fie titular

Fostul mare portar francez Gregory Coupet, antrenorul goalkeeper-ilor de la Olympique Lyon, echipă la care evoluează Ciprian Tătărușanu, a semnat un contract pe doi ani cu Dijon. Coupet este o legendă la Lyon, unde a cucerit șapte titluri, între 2002 și 2008, astfel că plecarea lui de la clubul la care a cunoscut cele mai mari satisfacții a surprins. Presa din Hexagon a scris că motivul despărțirii ar fi legat de Tătărușanu. Coupet, apropiat de titularul postului Anthony Lopes, ar fi fost nemulțumit de faptul că oficialii clubului nu l-au consultat când l-au transferat pe internaționalul român, vara trecută. Sosirea lui Tătărușanu, liber de contract după ce jucase la FC Nantes, a produs nemulțumire la Lyon. Portughezul Anthony Lopes, titularul postului de portar, refuza prelungirea contractului, iar conducerea clubului a dorit să securizeze acest post și l-a legitimat pe Tătărușanu. Românul a fost convins să vină la echipă după ce i s-a promis că Lopes va pleca și el va fi titular. Însă portughezul nu a plecat și Tătărușanu a prins rar primul 11. 

Manevra clubului de a aduce un alt „Nr. 1” la echipă nu a fost pe placul lui Coupet, care s-a temut că vor apărea disensiuni între cei doi portari. Deși surse din cadrul OL au susținut că lui Coupet i-a fost propusă prelungirea contractului pe un sezon, fostul internațional francez a negat acest lucru. „Bineînțeles că sunt trist că părăsesc OL, dar nu aveam niciun contract și nicio veste din partea conducerii clubului”, a scris el, pe rețelele de socializare. În vârstă de 47 de ani, Gregory Coupet, 34 de selecții, a mai jucat în carieră la Saint-Etienne, Atletico Madrid și PSG. El era antrenorul portarilor la Lyon din 2018. Potrivit L'Equipe, Coupet ar urma să fie înlocuit la OL de Fabrice Grange, antrenorul portarilor echipei Saint-Etienne.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.