Sport

Tanti Svetlana nu se lasă

Ziarul de Vrancea
26 feb 2020 1007 vizualizări

Kuznețova s-a calificat, la 34 de ani, în semifinalele turneului WTA de la Doha *Jaqueline Cristian este în sferturi la Maçon, iar speranțele Filip Jianu și Nicholas Ionel se bat între ei în insula Creta

Jucătoarele de tenis Arîna Sabalenka (Belarus, locul 13 mondial) și Svetlana Kuznețova (Rusia, 46 WTA) s-au calificat ieri în semifinalele turneului WTA de la Doha (Qatar), Sabalenka a trecut în sferturi, în trei seturi, 3-6, 7-6 , 6-3, de chinezoaica Zheng Saisai (37 WTA), după un meci care a durat aproape două ore și jumătate. În setul decisiv, Saisai a condus cu 3-0, după care n-a mai câștigat nici un game. O surpriză a produs veterana de 34 de ani, Svetlana Kuznețova (46 WTA), care a eliminat-o pe a patra favorită, elvețianca Belinda Bencic (9 WTA) în două seturi identice, 6-4, 6-4. Cele două vor fi adversare în semifinale. Într-o altă partidă, experiența jucătoarei cehe Petra Kvitova (11) a fost decisivă în fața dârzeniei lui Ons Jabeur (Tunisia, 44 WTA). Kvitova a câștigat în două tie-break-uri. Petra va juca finala cu învingătoarea unei partide de foc între liderul mondial, Ashleigh Barty (Australia) și spaniola Garbiñe Muguruza (16).

*Tânăra noastră speranță, Jaqueline Cristian (174 WTA, s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale turneului ITF de la Maçon (Franța), cu premii totale de 25.000 de dolari. Jaqueline a învins-o în optimi pe sportiva franceză Gaelle Desperrier (868), venită din calificări, scor 6-2, 6-1, într-o oră și patru minute. În faza următoare, românca o va întâlni pe favorita principală, sportiva franceză Océane Dodin (129 WTA). Ieri a jucat la Macon și Miriam Bulgaru (385), învinsă în optimi de letona Diana Marcinkevics (265), scor 7-6, 2-6, 2-6.

*Jucătorii români Filip Jianu (410 ATP) și Nicholas Ionel s-au calificat în sferturile de finală ale turneului ITF de la Heraklion (Insula Creta). Jianu a trecut cu 6-4, 6-4 de taiwanezul Coleman Wong, iar Ionel (552) l-a învins, scor 6-2, 6-3 pe suedezul Marius Rozgas.Cei doi tenismeni se vor duela între ei în faza sferturilor.

* Andreea Mitu și Laura-Ioana Paar s-au calificat în sferturile de finală la simplu și în ultimul act la dublu, la turneul ITF de la Altenkirchen (Germania). La simplu, Mitu, beneficiară de wild card, a trecut în optimi de sportiva belgiană Marie Benoit, 6-2, 6-4, într-o oră și 18 minute. Îm faza următoare, Andreea Mitu o va întâlni pe germana Eva Lys, de asemenea beneficiară de wild card. Paar a învins-o în optimile de finală pe italianca Stefania Rubini, scor 6-4, 6-3, într-o oră și 25 de minute, și va juca în sferturi cu Susan Bandecchi, din Elveția.Dacă vor câștiga meciurile din sferturile de finală, Mitu și Paar vor fi adversare în semifinale. La dublu, cele două românce, care fac pereche și sunt favorite principale, au ajuns în finală beneficiind de neprezentarea adversarelor din semifinale, poloneza Maja Chwalinska și jucătoarea cehă Linda Fruhvirtova.

*Tenismanul spaniol Rafael Nadal, principalul favorit, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ATP de la Acapulco (Mexic), dotat cu premii totale de 1.845.265 dolari, în timp ce germanul Alexander Zverev, al doilea favorit, și canadianul Felix Auger-Aliassime, cap de serie numărul patru, au pierdut în optimi. Nadal, numărul doi mondial și campion la Acapulco în 2005 și 2013, s-a impus, ieri, în fața sârbului Miomir Kecmanovic, cu 6-2, 7-5. Următorul adversar al lui Nadal va fi sud-coreeanul Soonwoo Kwon (76 ATP), care a învins și el un jucător sârb, Dusan Lajovic, cap de serie numărul opt, cu 7-6, 6-0. Sascha Zverev, numărul șapte mondial și finalist anul trecut, a fost eliminat de americanul Tommy Paul, cu 3-6, 4-6. O surpriză a produs și britanicul Kyle Edmund, prin victoria în fața lui Felix Auger-Aliassime, cu 6-4, 6-4. Alte rezultate din optimi: Stanislas Wawrinka (Elveția) - Pedro Martinez (Spania) 6-4, 6-4; Grigor Dimitrov (Bulgaria) - Adrian Mannarino (Franța) 6-7. 6-2, 7-6; Taylor Fritz (SUA) - Ugo Humbert (Franța) 6-4, 6-1; John Isner (DUS) - Marcos Giron (SUA) 6-3, 7-6.

*Sferturi de finală în turneul ATP de la Dubai: Daniel Evans (Marea Britanie) – Andrei Rublev (Rusia) 6-2, 7-6; Stefanos Tsitsipas (Grecia) – Jan-Lennart Struff (Germania) 4-6, 6-4, 6-4; Novak Djokovic (Serbia) – Karen Hacianov (Rusia) 6-2, 6-2; Gaël Monfils (Franța) – Richard Gasquet (Franța) 6-3, 6-3.În semifinale, Djokovic se va confrunta cu Tsitsipas și Evans cu Monfils.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.