Sport

Tadici redevine selecționer

Ziarul de Vrancea
24 nov 2017 1990 vizualizări

Ședința Comisiei Tehnice a FR Handbal de joi a stabilit doi noi antrenori la loturile feminine de junioare și tineret.

Astfel, Carmen Amariei a fost numită la reprezentativa under 18, iar Gheorghe Tadici, cel care i-a fost și ei antrenor la națională, și a adus medalia de argint la CM de senioare din 2005, va prelua lotul under 20. Gheorghe Tadici va lucra cu generația născută în 1998-1999, iar secundul său va fi Bogdan Burcea, de al SCM Craiova. Gheorghe Tadici îl înlocuiește în funcție pe Ion Crăciun. Obiectivele stabilite de FR Handbal pentru Carmen Amariei și Gheorghe Tadici sunt clasarea în primele șase locuri la turneele finale la care vor participa cu echipele naționale.

Balaj își pregătește candidatura

Fostul arbitru internațional Cristian Balaj a declarat ieri că are nevoie pentru a se hotărî în ceea ce privește o eventuală candidatură a sa la alegerile pentru funcția de președinte al FRF de anul viitor de sprijinul componenților Generației de Aur și al celorlalte valori. "Mă amuză acest subiect, dacă voi ajunge să candidez, cadrul va fi diferit atunci când voi anunța. Mai am câteva discuții legate de proiectele pe care doresc să le implementez. Fiind de șapte ani la Asociația Județeană de Fotbal Maramureș în calitate de președinte, cunosc situația reală a fotbalului românesc. știu ce are nevoie și chiar știu ceea ce ar trebui construit. E nevoie de sprijinul Generației de Aur, de sprijinul tuturor valorilor din fotbalul românesc. Avem foarte mulți oameni care au demonstrat că se pricep, au ajuns campioni și care din păcate în acest moment refuză să colaboreze cu actuala federație”, a declarat Balaj. Pentru alegerile la președinția Federației Române de Fotbal, care vor avea loc anul viitor, până în acest moment și-a anunțat candidatura actualul președnte Răzvan Burleanu și fostul internațional Marcel Pușcaș.

Messi, încălțat în patru ghete

Internaționalul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a primit, ieri,  trofeul Gheata de Aur, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Barcelona. Cel care i-a înmânat trofeul lui Messi a fost câștigătorul din 2016, colegul său de la FC Barcelona, Luis Suarez. “Nu m-am considerat niciodată un atacant. Am fost suficient de norocos ca să înscriu goluri. Am crescut atât pe teren cât și în afara terenului. Mă bucur pe zi ce trece din ce în ce mai mult că sunt fotbalist”, a spus jucătorul. Lionel Messi a câștigat pentru a patra oară Gheata de Aur, după ce a înscris 37 de goluri în campionat, în sezonul 2016/2017. Messi l-a egalat la numărul de trofee pe portughezul Cristiano Ronaldo.

Robinho se apără

Fotbalistul brazilian Robinho, condamnat de justiția italiană la nouă ani de închisoare pentru viol, și-a reafirmat nevinovăția. El a făcut apel la sentința primită. "Despre informațiile privind implicarea atacantului Robinho într-un incindent produs în urmă cu câțiva ani, am precizat deja că el s-a apărat față de aceste acuzații, afirmând că nu a participat la acel episod. Toate măsurile legale au fost deja luate cu privire la această decizie a primei instanțe", se arată într-un mesaj postat pe contul de Instagram al fotbalistului de 33 de ani, redactat probabil de avocatul său. Faptele pentru care a fost condamnat jucătorul datează din 22 ianuarie 2013, când Robinho era legitimat la AC Milan. Potrivit anchetatorilor, fotbalistul a participat la violarea în grup a unei albaneze în vârstă de 22 de ani, într-o discotecă din Milano. Robinho și cinci prieteni de-ai săi au îmbătat-o pe victimă până când a devenit inconștientă și incapabilă să opună rezistență. Apoi au întreținut cu ea "raporturi sexuale multiple și consecutive", a precizat Corriere della Serra. Robinho a fost acuzat de viol și în 2009, când juca la Manchester United, însă acel caz a fost clasat.

Pistorius a mai primit niște ani

Curtea Supremă din Africa de Sud a hotărât o pedeapsă mult mai mare pentru atletul paralimpic Oscar Pistorius, care și-a ucis logodnica în 2013, condamnându-l la 13 ani și cinci luni de închisoare, după ce autoritățile au contestat decizia "șocant de blândă" a instanței anterioare, șase ani de închisoare. Pistorius a fost condamnat în 2014 la cinci ani de închisoare pentru ucidere din culpă, apoi a fost găsit vinovat de crimă la apel și a primit șase ani de închisoare. Acum, Curtea Supremă l-a condamnat la 15 ani de închisoare, perioadă din care i-a fost scăzut timpul petrecut deja în spatele gratiilor. Pistorius, în vârstă de 31 de ani, nu a fost prezent în fața instanței supreme la anunțarea sentinței. Oscar Pistorius și-a împușcat mortal iubita, modelul Reeva Steenkamp, de Ziua îndrăgostiților, în februarie 2013. El a susținut că în momentul în care a tras patru focuri de armă prin ușa băii sale a crezut că în casă a intrat un hoț.

Împotriva sclaviei din Libia

Atacantul Cedric Bakambu a marcat două goluri în meciul pe care echipa sa Villarreal l-a câștigat, joi, în deplasare, cu Astana, scor 3-2, în etapa a V-a a Grupei A a Ligii Europa. După unul dintre golurile marcate, jucătorul din Republica Democrată Congo a fcăut un gest cu mâinile încrucișate, referitor la sclavia din Libia. El se alătură altor fotbaliști, ca Pogba, Aurier și Kondogbia, care au condamnat public sclavia din Libia. Săptămâna trecută, un documentar al postului de televizune american CNN a dezvăluit existența unei piețe de sclavi în apropiere de Tripoli. După prăbușirea, în 2011, a regimului lui Muammar Gaddafi, traficanții, profitând de un vid de securitate și de o impunitatea totală în Libia, exploatează zeci de mii de oameni aflați în căutarea unei vieți mai bune, care doresc să ajungă în Europa. Imigranții, mai ales cei cu bani puțini și fără acte, proveniți în special din Nigeria, Senegal și Gambia, sunt vânduți ca sclavi de traficanți libieni și apoi abuzați și exploatați la diverse munci.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.