Sport

Surprize neplăcute pentru Vettel

Ziarul de Vrancea
2 oct 2017 516 vizualizări

Pilotul german de la Ferrari a avut un incident stupid cu mașina lui Stroll după cursa de la Sepang și ar putea fi penalizat de comisarii FIA

 

Germanul Sebastian Vettel a fost implicat într-un accident stupid, duminică,  după Marele Premiu al Malaysiei. Monopostul Ferrari al lui Vettel a fost serios avaraiat de cel condus de canadianul Lance Stroll de la Williams, pe turul de revenire la boxe, după cursa de la Sepang. Vettel a încercat să-l depășească pe Stroll, dar acesta și-a mișcat mașina de-a latul pistei, lovind mașina Ferrari în stânga-spate. Pe lângă suspensia și caroseria deteriorate, cutia de viteze a monopostului germanului ar putea fi avariată. Dacă această componentă nu va putea fi reparată și va trebui schimbată, Vettel va fi penalizat cu cinci locuri pe grila de start, la următoarea cursă. "O vom verifica, dar sigur ar putea fi o altă surpriză neplăcută după week-end-ul ăsta", a declarat Vettel, care a plecat de pe ultima poziție a grilei de start la Sepang, din cazua unei probleme tehnice la motor în calificări, și a terminat al patrulea. Cutia de viteze a fost trimisă la Maranello pentru a fi testată.

Comisarii FIA au analizat incidentul și au decis să nu ia nicio măsură împotriva celor doi piloți. Vettel a mai fost în atenția acestora și cu o încălcare a regulamentului. După accidentul cu Stroll, germanul nu a lăsat volanul montat pe monopostul său, așa cum cere regulamentul. El l-a pus în mașina Sauber a lui Pascal Wehrlein, care a oprit și l-a transportat pe compatriotul său la boxe. Vettel a "călătorit" până la standuri pe caroseria mașinii lui Wehrlein. Cvadruplul campion mondial a scăpat de sancțiuni și în acest caz, explicând că s-a temut să nu-i fie furat volanul. "A fost un gest reflex. Coloana de direcție era complet răsucită și nu puteam să-l pun înapoi. L-am pus pe locul pilotului, dar m-am gândit că pista va fi deschisă spectatorilor și exista posibilitatea să-l pierd. Atunci l-am luat cu mine", a afirmat germanul.

În urma rezultatelor de duminică, Vettel s-a îndepărtat de la 28 la 34 de puncte de liderul clasamentului piloților, Lewis Hamilton de la Mercedes, clasat al doilea în Malaysia, după câștigătorul Max Verstappen. Următoarea etapă a CM de Formula 1 va avea loc la finalul acestei săptămâni, în Japonia, la Suzuka.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.