Sport

Surpriza mileniului a fost aproape

Ziarul de Vrancea
24 feb 2018 585 vizualizări

S-a încheiat Olimpiada de iarnă de la Pyeongchang, cu o finală la hochei, în care Germania a fost la 56 de secunde de a obține un titlu total neașteptat * performanțe istorice pentru Ester Ledecka și Marit Bjørgern

Echipa Rusiei a învins, duminică, în finala turneului olimpic de hochei de la Pyeongchang, naționala Germaniei, scor 4-3, după prelungiri. În cadrul unui turneu olimpic la care – pentru prima oară după 1992 – au lipsit jucătorii legitimați în NHL – rușii au avut o echipă omogenă, formată din jucători de la doar două echipe, ȚSKA Moscova și St. Petesburg, călite într-o așa-zisă “ligă continentală” cu nimic mai prejos decât campionatul nord-american. Rușii, care au dominat copios, au înscris primul gol în ultima secundă a primului mitan prin Voinov. Schutz a adus egalarea în min. 29:32, iar în repriza a treia Nikita Gusev a înscris în min. 53:21. Surprinzător și prin desfășurarea meciului, în final echipa pregătită de Marko Sturm a preluat conducerea prin Kahun (’53:31) și Müller (’56:44). Se prefigura cea mai mare supriză din istoria hocheiului olimpic, mai ales că în ultimul minut al jocului, rușii au rămas în inferioritate numerică, după eliminarea lui Kalinin. Antrenorul german (!) de origine letonă al Rusiei, Olegs Znaroks, l-a scos  pe Koșecikin din poartă, iar riscul i-a fost răsplătit cu golul egalizator al lui Gusev (’59:04). În repriza de prelungiri, care se joacă în efective reduse (3-3, jucători de câmp), un “power play” (superioritate numerică temporară) este decisiv și Kaprizov a îngenuncheat Germania cu 20 de secunde înainte de ... șuturi de penalitate. Medalia de bronz a fost câștigată de Canada, care a învins cu 6-4 Cehia în finala mica, sâmbătă.

* Ester Ledecka (Cehia) a câștigat, sâmbătă, la Pyeongchang, medalia de aur la slalom uriaș paralel, la snowboard, ea devenind prima sportivă care obține aurul olimpic atât la snowboard cât și la schi, după ce s-a impus în urmă cu o săptămână și la Super G. Potrivit Reuters, Ledecka este a cincea persoană care câștigă două concursuri diferite la Jocurile Olimpice de iarnă. Sâmbătă, pe locul doi s-a clasat sportiva germană Selina Jörg, iar bronzul i-a revenit tot unei reprezentante a Germaniei, Ramona Hofmeister.

* Sportiva norvegiană Marit Bjørgen a câștigat, ieri proba de 30 km cu start în bloc  din cadrul competiției de schi fond, a 15-a sa medalie olimpică. Bjørgen este cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă.  Pe locul doi s-a clasat finlandeza Krista Parmakoski, iar medalia de bronz a fost obținută de suedeza Stina Nilsson. Marit a mai câștigat la Pyeongchang proba de ștafetă 4x5 km. Ea a obținut și argintul la skiatlon 15 km și bronzul la 10 km liber și sprint pe echipe.

* La curling s-au impus echipele SUA (10-7 în finală cu Suedia), la masculin, și Suediei (8-3 cu Coreea de Sud), la femin.

Alți campioni din ultimele două zile: Elveția, la  slalom paralel echipe mixte; Iivo Liskanen (Finlanda) la 50 km schi fond, clasic; Sebastian Toutant (Canada) – snowboard, aeriale (m); Nevin Galmarini (Elveția), slalom paralel, snowboard; Lee Seunhg-hoon (Coreea de Sud), masculin și Nana Takagi (Japonia), feminin, la patinaj viteză start în bloc; Germania, la bob 4 persoane;

Clasamentul final pe medalii: 1. Norvegia – (14-14-11); 2. Germania – (14-10-7); 3. Canada – (11-8-10); 4. SUA – (9-8-6); 5. Olanda – (8-6-6); 6. Suedia – (7-6-1).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.