Sport

Suprizele curg la Toronto

Ziarul de Vrancea
5 aug 2019 710 vizualizări

Angelique Kerber, Johanna Konta, Petra Martic, Venus Williams și Maria Șarapova au fost eliminate din primul tur

Deși mai peste tot se acreditează ideea că surpriza primei seri canadiene de la Toronto, este eliminarea Șarapovei, la „Rogers Cup” s-a petrecut o surpriză și mai mare. Germana Angelique Kerber (13 WTA) a fost învinsă de către rusoaica Daria Kasatkina (40), după ce nemțoaica a câștigat primul set cu 6-0. Kasatkina a avut un sezon extrem de modest, dar victoria categorică de la San José în fața Mihaelei Buzărnescu (nici ea, explozivă în 2019) i-a mai dat aripi. De la 2-2 în setul doi, Daria a câștigat șase game-uri consecutive, iar Angie a revenit oarecum pe finalul setului decisiv și a câștigat cu 0-6, 6-2, 6-4 în exact două ore de joc. O altă jucătoare de temut pe terenuri rapide, britanica Johanna Konta (14 WTA) a fost eliminată de speranța ucraineană Daiana Iastremska (33), scor 3-6, 3-6. A treia surpriză a serii de luni a fost provocată de letona Jelena Ostapenko, ajunsă pe locul 82 WTA, care a depășit-o pe jucătoarea franceză Caroline Garcia (22). Cât despre Maria Șarapova (81 WTA), ea a fost învinsă după două ore și 41 de minute, de o jucătoare redutabilă, estona Anett Kontaveit (19 WTA), scor 6-4, 3-6, 4-6. Șarapova, fostă numărul 1 mondial, a jucat puține meciuri în ultima perioadă, din cauza unei accidentări suferite la umăr, la finalul lunii ianuarie. Rusoaica a abandonat meciul din primul tur de al Wimbledon, ultimul turneu la care jucase anterior. Ea s-a retras de pe teren la scorul de 4-6, 7-6 , 5-0 pentru franțuzoaica Pauline Parmentier. Kerber, Konta, Garcia și Șarapova erau pe partea superioară de tablou, pe care se află și Simona Halep. Alte rezultate din primul tur: Elise Mertens (Belgia) – Aliaksandra Sasnovici (Belarus) 3-6, 6-3, 6-1; Belinda Bencic (Elveția) - Aleksandra Potapova (Rusia) 6-2, 6-1; Marie Bouzkova (Cehia) -Leylah Fernandez (Canada) 6-0, 6-1; Sofia Kenin (SUA) -Hsieh Su Wei (Taiwan) 6-4, 6-3; Julia Görges (Germania) – Polona Hercog (Slovenia) 6-3, 2-6, 7-6; Caroline Wozniacki (Danemarca) – Iulia Putințeva (Kazahstan) 6-4, 6-2; Francesca di Lorenzo (Italia) – Petra Martic (Croația) 6-4, 7-5; Svetlana Kuznețova (Rusia) – Wang Xiyun 6-2, 6-4; Carla Suarez (Spania) – Venus Williams (SUA) 6-4, 6-2; Elena Aleksandrova (Rusia) – Misaki Doi (Japonia) 6-2, 6-2.

*Rezultate din turneul masculin dotat cu „Rogers Cup”, care se desfășoară la Montreal: Milos Raonic (Canada) – Lucas Pouille (Franța) 6-4, 6-4; Jan Lennard Struff (Germania) – Jo-Wilfried Tsonga (Franța) 6-2, 6-2; Stanislas Wawrinka (Elveția) – Grigor Dimitrov (Bulgaria) 6-4, 6-4; Adrian Mannarino (Franța) – Mihail Kukușkin (Kazahstan) 6-4, 6-4; Richard Gasquet (Franța) – Benoît Paire (Franța) 7-6, 6-4;Gaël Monfils (Franța) – Peter Polansky (Canada) 6-7, 6-3, 6-3.

Iulie 2019, luna româncelor

Simona Halep a fost aleasă jucătoarea lunii iulie, în ancheta efectuată de WTA. Românca a câștigat, la 13 iulie, turneul de la Wimbledon, după ce a învins-o în finală, cu 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams. Halep este la primul titlu de jucătoarea lunii, în acest an. Pe locurile următoare în ancheta WTA s-au situat Serena Williams, letona Anastasija Sevastova, câștigătoarea turneului de la Jurmala, după o finală disputată cu poloneză Katarzyna Kawa, scor 3-6, 7-5, 6-4, și sportiva elvețiană Jil Teichmann, care a triumfat în finala turneului de la Palermo, învingând-o pe olandeza Kiki Bertens, cu scorul de 7-6, 6-2 Conform unei alte anchete WTA, românca Patricia Țig a reușit lovitura lunii iulie. Țig a fost aleasă pentru o lovitură de dreapta spectaculoasă, în diagonală, din meciul cu germana Laura Siegemund, din semifinalele turneului de la București. Nominalizată și ea, Irina Bara a ocupat locul al doilea în anchetă, cu un lob din poziție defensivă, din meciul cu rusoaica Margarita Gasparian, din primul tur al Baltic Open. În sondajul WTA au urmat în ordine letona Anastasija Sevastova, olandeza Kiki Bertens și poloneza Katarzyna Kawa. Țig este a doua jucătoare română care se impune în sondajul pentru lovitura lunii, în acest an, după Simona Halep, care a câștigat anchetele similare din februarie și mai.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.