Sport

Supercupe cu goluri multe

Ziarul de Vrancea
13 aug 2018 425 vizualizări

Lewandowski a dat recital în Supercupa Germaniei * în cea a Spaniei, disputată în Maroc, s-a folosit sistemul VAR

Campioana Bayern München a învins, duminică, la Frankfurt, cu scorul de 5-0, echipa Eintracht Frankfurt, deținătoarea Cupei, și a câștigat pentru a șaptea oară, a treia oară consecutiv, Supercupa Germaniei. Robert Lewandowski, s-a distrat cu apărarea celor de la Frankfurt. A spart gheața în minutul 21, iar după doar patru minute, a dublat avantajul bavarezilor. Același Lewandowski a reușit hattrick-ul în minutul 54. Adversa din supercupa Germaniei nu a avut reacție în fața forței echipei antrenorului Niko Kovac.  Kingsley Coman și-a trecut și el numele pe tabelă și tot el i-a pasat decisiv lui Tiago Alcantara, în minutul 85 pentru 5-0. . Pentru echipa lui Kovac au jucat și veteranii Ribéry și Robben, titulari. Doar francezul a jucat tot meciul. Olandezul a fost înlocuit de Coman în minutul 57. Cele două echipe au fost adversare și în finala Cupei Germaniei, la 19 mai, când s-a impus Eintracht cu scorul de 3-1. Bayern Munchen a mai câștigat Supercupa Germaniei în 1987, 1990, 2010, 2012, 2016 și 2017

*  FC Barcelona a câștigat pentru a 13-a oară în istorie Supercupa Spaniei. La Tanger, în Maroc, Messi & Co. s-au impus cu 2-1 în fața celor de la Sevilla.  Scorul a fost deschis de andaluzieni. Sarabia a marcat în minutul 9, în timp ce pentru catalani au înscris Gerard Piqué în minutul 42 și Ousmane Dembélé în minutul 78.  Sevilla putea trimite meciul în prelungiri dacă ar fi transformat penalty-ul din minutul 90, dar Ben Yedder a executat mult prea slab și i-a dat ocazia lui Ter Stegen să se revanșeze. Ediția din acest an a Supercupei Spaniei a fost primul joc oficial dintr-o competiție spaniolă la care s-a folosit sistemul VAR. Sevilla chiar a avut nevoie de acest sistem după ce a deschis scorul. În plus, în premieră, confruntarea contând pentru Supercupă s-a disputat într-o singură manșă și în afara Spaniei, la Tanger, în Maroc. FC Barcelona este câștigătoarea campionatului și a Cupei Spaniei, iar FC Sevilla este finalista Cupei Spaniei. Catalanii au mai câștigat Supercupa Spaniei de 12 ori, începând din 1983. îÎaintea ediției din 2018, precedenta Supercupă câștigată de catalani datează din 2016, când adversară a fost tot Sevilla (2-0 în tur și 3-0 în retur).

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.