Sport

Supercupa pe coclauri?

Ziarul de Vrancea
28 ian 2019 572 vizualizări

FRF studiază un proiect de organizare a meciului dintre campioană și câștigătoarea Cupei în străinătate

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat, ieri, într-o conferință de presă că încă din 2015 instituția pe care o conduce are în vedere organizarea Supercupei României în afara granițelor țării, una dintre destinații fiind un stat cu mari comunități românești. “Proiectul de a organiza Supercupa României în afara României este un proiect mai vechi, încă din 2015 și preocuparea o avem legată de organizarea în afară.. Azi nu avem o decizie dacă anul acesta sau anul următor vom organiza Supercupa României în afara țării. După ce vom stabili asta vom iniția un dialog cu suporterii din străinătate și cu cluburile. Dacă e să ne uităm la țări, țara cea mai apropiată este Republica Moldova și apoi țări precum Italia, Spania, unde avem comunități mari de români, apoi Anglia, Germania, Franța sunt puncte de interes pentru noi. Rețeta financiară nu reprezintă un obiectiv principal”, a declarat Burleanu.

Referitor la campania de calificare la Campionatul European din 2020, Burleanu s-a declarat încrezător în șansele echipei naționale: “În momentul de față suntem foarte încrezători și i-am simțit și pe jucători că își doresc, și credem chiar că putem. Dacă nu ne-am fi împiedicat cu Muntenegru, astăzi eram pe primul loc la Liga Națiunilor. Cu siguranță România trebuie să se califice la Campionatul European pentru că asta ne va ajuta foarte mult în ceea ce privește promovarea fotbalului. Numărul copiilor care își doresc să joace fotbal crește, e dovedit”.

În altă ordine de idei, Comitetul Executiv al FRF a aprobat luni achiziționarea unor noi softuri de monitorizare pentru echipele naționale, unele în timp real. “Wyscout este o platformă care ne ajută mai mult în urmărirea jucătorilor, dar și a adversarilor. Astfel, FRF și echipa națională s-au alăturat celor mai importante naționale și echipe de club din lume care folosesc acest sistem. În plus, tehnologia Catapult ne va ajuta în măsurarea parametrilor fizici ai jucătorilor de la lot atât la antrenamente, cât și la meciuri, iar acest lucru se va întâmpla în timp real”, a declarat selecționerul Cosmin Contra, conform frf.ro. În plus, pentru monitorizarea optimă a performanțelor fizice ale jucătorilor convocați la prima reprezentativă și la cea U21, FRF va investi în cumpărarea sistemului Catapult, cel mai eficient din acest moment de pe piață. Sistemul Polar, utilizat până acum, va trece în folosința loturilor de juniori. În viitorul apropiat, toate datele privind jucătorii de la loturi vor putea fi disponibile și pentru cluburile de care aceștia aparțin.  În fine, Burleanu a anunțat că sistemul VAR ar putea fi implementat din momentul în care LPF va găsi finanțare..

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.