Sport

VIDEO | Succes răsunător pentru vrânceanca Ana Maria Bărbosu la Campionatul European de gimnastică juniori: șase medalii de aur!

Ziarul de Vrancea
22 dec 2020 4194 vizualizări

Succes răsunător la Campionatul European de gimnastică juniori de la Mersin al sportivei din Unirea-Odobești, legitimată la Clubul Sportiv Școlar (CSȘ) Focșani, Ana Maria Bărbosu. Gimnasta junioară din Vrancea a câştigat astăzi, duminică 20 decembrie 2020, toate medaliile de aur ale finalelor pe aparate.

Vineri, 18 decembrie 2020, Ana Maria Bărbosu cucerise alte două titluri de campioană europeană la individual compus și cu echipa. În echipa care a cucerit titlul de campioană europeană s-a aflat și o altă gimnastă legitimată la clubul CSȘ Focșani Iulia Trestianu.

Ana Maria Bărbosu și Iulia Trestianu sunt antrenate la Focșani de profesorii Daniela Trandafir și Cezar Stoica, iar la lotul național de fosta glorie a gimnasticii mondiale, focsaneanca Gina Gogean și de antrenorii Lucian Sandu, Cătălin Meran și Cristinel Micu.

Ana Maria Bărbosu a obţinut aur la sărituri (13.700), aur la paralele (13.450), aur la bârnă (13.100), aur la sol (13.250), iar Andreea Preda a obţinut bronzul la bârnă (12.700) şi Maria Ceplinschi argint la sol (12.900). La sărituri, Maria Ceplinshi a fost pe locul 5 (13.175) şi Iulia Trestianu pe 7 la paralele (10.550).  

Ana Maria Bărbosu a împlinit 14 ani în 26 iulie, se pregăteşte la Centrul Olimpic de la Deva şi provine de la CSŞ Focşani, fiind la prima sa participare la Campionatul European. Ea a contribuit decisiv şi la câştigarea medaliei de aur pe echipe şi o mai are în palmares la Mersin pe cea de aur la individual-compus, finală în care argintul a revenit Mariei Ceplinshi.

În total, gimnasta Ana Maria Bărbosu din Unirea-Odobești, legitimată la Clubul Sportiv Școlar (CSȘ) Focșani, revine de la Mersin cu şase medalii de aur.  

Vizionați mai jos evoluiția gimnastei Anei Maria Bărbosu la sol, duminică 20 decembrie și la bârnă vineri, 18 decembrie 2020, la Campionatul European de gimnastică juniori de la Mersin.

VIDEO:De Arkan

Tot astăzi, duminică 20 decembrie 2020, au loc şi finalele pe aparate la senioare, cu Larisa Iordache în prim-plan, la toate cele patru aparate. Echipa de senioare a obţinut, sâmbătă, 19 decembrie 2020 medalia de argint în finală.

Citiți și:VIDEO | Sportiva Ana Maria Bărbosu din Unirea-Odobești este noua senzaţie a gimnasticii româneşti​;

Performanță de excepție pentru fetele de aur ale gimnasticii focșănene: Ana Maria Bărbosu și Iulia Trestianu sunt campioane europene!

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.