Sport

Succes amar al Irinei Begu

Ziarul de Vrancea
14 ian 2019 584 vizualizări

Jucătoarea română a fost ajutată de abandonul germanei Andrea Petkovic în primul tur la Australian Open * Sorana Cîrstea și Monica Niculescu au fost eliminate * alți patru români debutează astăzi

Două înfrângeri clare și o victorie în condiții speciale a reprezentat bilanțul tenisului românesc în prima zi a turneului de Grand Slam, “Australian Open”, cre a început la Melbourne. Prima româncă intrată pe teren a fost Sorana Cârstea (84 WTA), ea fiind învinsă cu scorul de 4-6, 1-6 de către suedeza Rebecca Peterson (64) după doar 61 de minute de joc. Sorana Cîrstea a jucat destul de bine în prima parte a meciului, având două mingi de break la scorul de 4-4. După ce le-a ratat, jucătoarea română a mai câștigat doar un game în setul secund, la 0-5. Însă abordarea ei din setul al doilea a fost una ciudată. Cîrstea a risipit parcă voit toate mingile până la 0-5. În aceste game-uri, ea a câștigat două puncte, unul în primul și al doilea în cel cu numărul cinci. A urmat un joc foarte bun pe propriul serviciu, pe care Sorana Cîrstea l-a câștigat la zero dar a cedat meciul după următorul și după un set care a durat puțin peste 20 de minute. Rebecca Peterson se află laprima prezență pe tabloul principal de la Australian Open, la 23 de ani.

Monica Niculescu a fost învinsă și ea de o puștoaică americană de 17 ani, despre care încă nu putem spune că este o “minune”. Amanda Anisimova (87) a câștigat un un meci care a durat o oră și 38 de minute, cu scorul de 7-6, 6-4. . La 17 ani și două săptămâni, jucătorarea născută din părinți moscoviți, a jucat prima sa finală WTA, la Hiroshima, după ce luase startul tocmai în calificări. Monica și-a pierdut primele servicii la început, însă a luptat exemplar pentru a încerca să îi smulgă Anisimovei victoria din mâini, în ambele seturi. Americanca a lovit însă decisiv de 16 ori în primul set, de 15 ori în al doilea și chiar dacă a arătat semne de nevorzitate la finalizare, a reușit să meargă spre un duel în turul doi cu favorita 24, Lesia Țurenko (Ucraina).Monica Niculescu este acum la a patra eliminare consecutivă în turul întâi în turneele de GS.

Prima româncă ajunsă în turul secund este Irina Begu, ea beneficiind de abandonul jucătoarei germane, Andrea Petkovic (63 WTA), în setul doi, la 4-3 și 40-30 pentru Irina, pe serviciul adversarei. Ce s-a jucat până atunci este definitoriu pentru stilul oscilant al Irinei.  Românca  a condus în primul set cu scorul de 4-0, dar Petkovic a întors scorul și a preluat avantajul pe tabelă, cu 5-4. La 5-6, românca a salvat trei mingi de set, dar a cedat apoi tie-break-ul, cu 3-7, după 52 de minute. Irina Begu a condus și în setul secund, cu 2-0, dar din nou germana a revenit. La scorul de 2-2, Petkovic a alunecat și a căzut, dar a putut continua meciul. Sportivei din Germania i s-a făcut rău, la scorul de 3-4, 30-40, după ce a ratat riposta la o lovitură slice a Irinei, a căzut și a avut nevoie de o lungă intervenție medicală. Ea s-a retras apoi de pe teren, suferind, probabil de deshidratare. Irina Begu va evolua în faza următoare cu Petra Kvitova (6 WTA). Jucătoarea cehă  a învins-o pe Magdalena Rybarikova (51 WTA), din Slovacia. Kvitova conduce cu scorul de 3-0 în întâlnirile directe cu Begu.

Șarapova – instrucție în doi timpi

Cea mai simpatică fază a turneului feminin a fost oferită de Katie Boulter (97 WTA) Englezoaica a învins-o cu 6-0, 4-6, 7-6 pe mai cunoscuta Ekaterina Makarova (Rusia), locul 60 WTA. Boulter este prima jucătoare care se impune prin tie-break-ul până la 10, introdus de la ediția din acest an a AusO. Numai că sportiva britanică nu cunoștea această regulă, astfel că ea s-a bucurat de victorie încă de la 7-4, scorul unui tie-break normal. După ce a fost lămurită că nu a câștigat, Boulter a mai jucat câteva puncte și a reușit să se impună după un meci de două ore și 24 minute (scorul tie-break-ului, 10-6). Daneza Caroline Wozniacki (3 WTA) a învins-o cu scorul de 6-3, 6-4, pe belgianca  Alison Van Uytvanck (52) în 93 de minute, iar australianca Ashleigh Barty (15 WTA) s-a impus, cu 6-2, 6-2, în meciul cu Luksika Kumkhum din Thailanda, locul 67 WTA. Și americanca Sloane Stephens (5 WTA) a trecut ușor, în 67 de minute, de primul meci, după 6-4, 6-2, cu compatrioata ei Taylor Townsend (94). Impresionantă a fost, în prima zi, Maria Șarapova, care a început turneul fără game cedat: 6-0, 6-0 cu debutanta britanică de 22 de ani, Harriet Dart în 63 de minute. Șarapova o va întâlni în turul doi pe suedeza Rebecca Peterson, cea care a obținut cea mai rapidă victorie de ieri, în 61 de minute, contra Soranei.

Astăzi vor debuta la Australian Open Mihaela Buzărnescu (ora 5:00, cu americanca Venus Williams), Marius Copil (5:30, cu spaniolul Marcel Granollers), Ana Bogdan (7:30, cu poloneza Iga Swiatek) și Simona Halep (ora 10:00 cu estona Kaia Kanepi).

Alte rezultate din turul I: Belinda Bencic (Elveția) – Katerina Siniakova (Cehia) 6-4, 2-6, 6-3; Iulia Putințeva (Kazahstan) – Barbora Strycova (Cehia) 6-4, 7-6; Lesia Țurenko (Ucraina) – Ekaterina Aleksandrova (Rusia) 6-4, 7-6; Arîna Sabalenka (Belarus) – Anna Kalinskaia (Rusia) 6-1, 6-4; Maria Sakkari (Grecia) – Jelena Ostapenko (Letonia) 6-1, 3-6, 6-2; Johanna Larsson (Suedia) – Vera Lapko (Belarus) 7-6, 3-0 ab; Timea Babos (Ungaria) – Ons Jabeur (Tunsia) 7-6, 7-6; Marketa Vondrouskova (Cehia) – Evghenia Rodina (Rusia) 6-3, 6-2; Petra Martic (Croația) –Heather Watson (Marea Britanie) 6-1, 6-2; Anett Kontaveit (Estonia) –Sara Sorribes (Spania) 6-3, 6-2; Aliaksandra Sasnovici (Belarus) – Kirsten Flipkens (Belgia) 6-1, 7-1; Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Monica Puig (Porto Rico) 6-4, 6-3; Kiki Bertens (Olanda) – Alison Riske (SUA) 6-3, 6-3; Danielle Collins (SUA) –Julia Görges (Germania) 2-6, 7-6, 6-4; Sachia Vickery (SUA) – Ysaline Bonaventure (Belgia) 2-6, 6-4, 6-4; Zoe Hives (Australia) – Bethanie Sands (SUA)  6-1, 6-2; Donna Vekic (Croația) – Kristina Mladenovic (Franța) 6-2, 6-4; Beatriz Haddad (Brazilia) – Paula Badosa (Spania) 6-4, 6-2; Angelique Kerber (Germania) – Polona Hercog (Slovenia) 6-2, 6-2.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.