Sport

Subsolul ca furnalul

Dan Chiriac
22 mai 2017 669 vizualizări
 Meciul de la Timișoara este capital atât pentru gazde, cât și pentru “panduri”
Meciul de la Timișoara este capital atât pentru gazde, cât și pentru “panduri”

 lupta pentru evitarea retrogradării a devenit incendiară în ultimele trei etape * meciul de astăzi de la Timișoara, între ACS Poli și Pandurii este cel mai interesant

 

Dacă sezonul trecut a avut un final fad, atât în play-off cât și în play-out, stârnind nostalgia ultimului sezon “clasic” încheiat cu celebrul final ASA-Oțelul – Iași – Steaua, acum partizanii sistemului actual nu au de ce se plânge.După finalul aprig în trei din play-off (nu mai vorbim de posibilul epilog de la TAS) mai există și un trio al groazei, la subsol, pe locurile V, VI, VII format din Timișoara, Concordia  și Pandurii, toate aflate la egalitate de puncte. Locul V (XI)  înseamnă salvare de la retrogadare, locul VI (XII) aduce șansa unui baraj, locul VII (XIII) drumul spre matinee, de mână cu ASA Târgu Mureș. Acest terțet susține astăzi meciuri foarte importante: Concordia se deplasează la Mediaș unde are o sarcină dificilă în fața “găzarilor” interesați în obținerea locului VII (practic, fără miză), însă joacă mai bine în deplasare decât acasă. Iar timișorenii cu pedigree de Recaș dispută acaă un meci contra Pandurilor, iar soarta gorjenilor depinde esențialmente de un rezultat bun (chiar victorie) pe Bega. La rândul ei, echipa antrenată de Ionuț Popa (pornită în sezonul regulat de la minus 14 puncte!) poate fi în foarte mare măsură salvată dacă învinge formația timișoreană. În tur, lângă podul lui Apolodor, bănățenii au câștigat cu 3-1, dar nici asta n-are importanță. Pentru că ACS Poli este singura din acest triptic care nu a beneficiat de rotunjirea de la începutul play-out-ului și este avantajată la egalitate de puncte cu Concordia sau(și) Pandurii. Între acestea din urmă, contează “directele”, favorabile “Pandurilor”, scoruri 1-0 și 3-2. Practic, ACSP cu un succes astăzi și cel previzibil de duminică cu ASA, nu pot avea probleme. În rest, între Chiajna și Târgu Jiu, depinde și de modul cum vor aborda acest final trupele din Mediaș și Botoșani.

 

Programul etapei a XII-a: Gaz Metan Mediaș - Concordia Chiajna (astăzi, ora 18:00), ACS Poli Timișoara - Pandurii Târgu Jiu (astăzi, ora 20:30), FC Botoșani – CSM Politehnica Iași (joi, ora 20:30). Clasament: 1. Poli Iași – 38 p; 2. Mediaș – 34 p; 3. Voluntari – 33 p; 4. Botoșani – 30 p; 5. Poli Timișoara – 23 p; 6. Concordia – 23 p; 7. Pandurii – 23 p; 8. ASA – 13.

Echipe care au beneficiat de rotunjire: Mediaș, Iași, Chiajna, Pandurii,

Echipe care n-au beneficiat de rotunjire: Botoșani, Voluntari, Timișoara, ASA

 

 

Cu cine mai au de jucat

ACS Poli Timișoara: Pandurii (a), ASA (a), Gaz Metan (d)

Concordia Chiajna: Gaz Metan (d), Botoșani (a), Voluntari (d)

Pandurii Târgu Jiu: Timișoara (d), Gaz Metan (a), Botoșani (d).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.