Sport

Stejarii au foșnit iar în final

Ziarul de Vrancea
20 mar 2021 708 vizualizări

România – Spania 22-16 (6-6) în al treilea meci al Campionatului European de rugby

Naționala de rugby a României a învins cu scorul de 22-16 (6-6) sâmbătă, reprezentativa Spaniei, într-un meci contând pentru etapa a treia din Rugby Europe Championship, disputat pe stadionul din complexul sportiv Ghencea. Partida a fost extrem de disputată, în special în partea a doua, când tricolorii s-au desprins pe tabela de marcaj dar au fost supuși unei presiuni puternice pe final de partidă din partea oaspeților. Până la pauză s-a punctat doar „la bețe”, din lovituri de pedeapsă: Vlaicu ('23, '40), respectiv, Ordas ('8, '32). În partea a doua, Rouet a izbutit primul eseu al meciului, pentru iberici, transformat de Ordas, Florin Vlaicu a redus din diferență în minutul 44 printr-o lovitură de pedeapsă, și tot el a adus alte trei puncte „stejarilor” în minutul 53, scorul devenind 12-13. Tricolorii au preluat însă inițiativa pe fondul eliminării unor jucători ai oaspeților, Mora văzând „galben” în minutul 50, Query luând apoi „roșu” în minutul 55. Astfel, în minutul 59, Căpățână a marcat primul eseu al românilor, netransformat, aducând pentru prima oară echipa în avantaj pe tabela de marcaj. În minutul 62, Malie a văzut și el un „galben” după o infracțiune în joc, însă ibericii au fost cei care au pus puncte pe tabelă prin același Ordas care a fructificat o altă lovitură de pedeapsă în minutul 67. La scorul de 17-16, meciul s-a transformat într-o adevărată încleștare, dar eseul lui Melinte din minutul 70, netransformat, a adus mai multă siguranță în rândurile tricolorilor. Ultimele zece minute au aparținut oaspeților care au pus o presiune constantă pe defensiva „stejarilor” în încercarea de a marca un eseu, însă greșelile comise și apărarea românilor le-au spulberat speranțele, partida terminându-se 22-16 pentru tricolori.

Celălalt meci din grupă: Rusia – Georgia 6-23. Clasament: 1. Georgia – 14 p (3); 2. România – 9 p (3); 3.Rusia – 4 p (2) 4. Spania – 2 p (2); 5.Portugalia – 2 p (2). Sâmbăta viitoare se dispută meciurile Georgia – România și Portugalia – Spania. Rugby Europe Championship 2021 contează pentru calificarea la Cupa Mondială 2023 din Franța. Conform regulamentului, primele două echipe din grupă se califică direct la turneul final, iar ocupanta locului trei va disputa un baraj.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.