Sport

Start în genunchi, final târâș

Ziarul de Vrancea
10 dec 2019 936 vizualizări

Tricolorele au încheiat lamentabil campionatul mondial de handbal, fiind umilite de Japonia, dar vor juca, totuși, la un turneu preolimpic

Echipa feminină de handbal a României a fost învinsă, ieri, cu scorul de 20-37(8-18), de Japonia, în ultimul meci din cadrul grupei principale II a Campionatului Mondial, suferind cea mai dură înfrângere la acest turneu final. România încheie pe ultimul loc grupa, fără nicio victorie și fără niciun punct, și pe locul 12 competiția. Japonezele au făcut spectacol miercuri, marcând din toate pozițiile și din toate combinațiile. Româncele, fără Cristina Neagu, au ratat enorm, reușind doar opt goluri în prima repriză și fiind incapabile de a reacționa la jocul rapid al gazdelor. Pentru românce au marcat Gabriela Perianu (4), Aneta Udriștoiu (4), Crina Pintea (3), Patricia Viztiu (3), Lorena Ostase (2), Anca Polocoșer (2), Sonia Seraficeanu și Mădălina Zamfirescu. Tricolorele au ratat și obiectivul clasării în primele opt locuri, dar au primit dreptul de a participa la turneele preolimpice, într-o grupă mai complicată, datorită clasării pe locul IV la Europenele de anul trecut. Selecționerul suedez Tomas Ryde, pus la zid de mai toți specialiștii din handbalul românesc și-a început mirabolant discursul de după meci: „Felicitări echipei României pentru acest turneu. Am fost într-o situație dificilă când am început turneul, am avut accidentări și alte probleme, dar am supraviețuit. Suntem fericiți că am reușit să ajungem în grupele principale. În ceea ce privește echipa Japoniei, să jucăm împotriva lor astăzi a fost fantastic. Au jucat foarte bine, au viteză mare în joc și calități tehnice foarte bune. Nu am avut nicio șansă în fața Rusiei, nu am avut nicio șansă astăzi, dar, per total, le-am oferit jucătoarelor tinere o experiență foarte bună”, a spus Ryde, potrivit telekomsport.ro. Și mai interesantă a fost declarația pivotului Crina Ailincăi-Pintea. „Din păcate, pentru noi astăzi s-a încheiat Campionatul Mondial, tot ceea ce vreau să spun este că din punct de vedere al «specialiștilor» este unul ratat, dar totuși suntem în primele 12 echipe ale lumii. Franța, Brazilia, Ungaria sunt trei echipe puternice, o forță a handbalului mondial, au jucat pentru Cupa Președintelui. Noi, «proastele astea, rușinea țării», avem posibilitatea să jucăm la turneul preolimpic”„, a scris Pintea. O simplă reiterare: accesul la preolimpice s-a obținut prin rezultatul de la Europenele de anul trecut. Cu Ambros Martin la cârmă.

Grupa principală I: Olanda – Coreea de Sud 40-33; Serbia – Danemarca 26-26; Norvegia – Germania 32-29.

Gripa principală II: Rusia – Spania 36-26: Japonia – România 37-20; Muntenegru – Suedia 26-23.

În semifinale, astăzi, se joacă partidele Rusia – Olanda și Norvegia – Spania, Serbia și Muntenegru vor juca pentru locul V, iar Germania și Suedia pentru locul VII.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.