Sport

Start în finala tenisului feminin

Ziarul de Vrancea
22 oct 2017 630 vizualizări

Debutul Simonei Halep la Turneul Campioanelor de la Singapore va avea loc astăzi, de la ora 14:30 * turneul final al WTA va fi transmis pe Digi Sport * în prima zi, s-au înregistrat victorii normale

Finala WTA (sau Turneul Campioanelor, cum se spune la noi) a început ieri cu primele meciuri din grupa albă, meciuri încheiate cu rezultate așteptate. Mai întâi, Karolina Pliskova (3 WTA), a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Venus Williams (5), după o oră și 12 minute.

În primul set, înalta jucătoare cehă (1,86 m) de 25 de ani a luat viteză în fața celei mai vârstnice jucătoare (37 ani) care participă la un astfel de turneu, singura dintre cele opt protagoniste care l-a și câștigat (în 2008), încheindu-l cu 6-2 într-o jumătate de oră.  Ea a dominat-o pe americancă impunând o cadență infernală, preluând mingea foarte rapid și făcând puține greșeli în jocul său: 29 de puncte câștigătoare față de doar 18 ale lui Williams.  În setul doi, Venus Williams, finalistă la Openul Australiei și la Wimbledon în acest sezon, a avut șansa la 1-1 obținând două mingi de break. Însă Pliskova, semifinalistă la Roland Garros anul acesta, le-a salvat, după care a făcut break în ghemul următor preluând conducerea cu 3-1, apoi 4-1. Williams și-a mai pierdut încă o dată serviciul la 5-2, când a salvat trei mingi de meci, dar a cedat la a patra, permițându-i Pliskovei să câștige meciul. În celălalt meci, Garbiñe Muguruza, numărul 2 mondial, a dominat-o pe letona Jelena Ostapenko (7). Muguruza, laureată la Wimbledon, revenită între primele jucătoare în acest sezon, unde a ocupat fotoliul de nr. 1 timp de câteva săptămâni în septembrie, dar a fost nevoită să-l cedeze de atunci româncei Simona Halep, a controlat în mare parte această partidă. În primul set, spaniola a făcut break la primul serviciul al adversarei sale, preluând conducerea cu 2-0, și a câștigat primul set marcat de breakuri și re-breakuri, menținându-și însă serviciul la 5-3. În setul secund, jucătoarea nr. 2 mondial a reușit din nou primul break, conducând-o cu 2-1, apoi cu 3-1 pe Ostapenko. La 5-1, când părea că se îndreaptă spre o victorie ușoară, Muguruza a încetinit alura puțin, lăsând-o pe Ostapenko să revină la 5-4, dar a reușit imediat să-și facă serviciul, încheind meciul în două seturi: 6-3, 6-4. Letona, marea revelație a anului 2017, când a sărit de pe locul 44 pe poziția a 7-a mondială și a câștigat titlul la Roland Garros în fața favoritei din finală, românca Simona Halep, a comis în partida cu Muguruza prea multe greșeli neprovocate pentru a putea pretinde victoria în fața spaniolei, mult mai sigură pe ea.Conform regulamentului turneelor de acest gen, în etapa a II-a a turneului, se vor întâlni învingătoarele din prima zi, Pliskova și Muguruza, iar învinsele (Williams și Ostapenko) vor juca între ele. Această regulă previne posibilitatea de a se juca meciuri fără miză în runda finală.

Astăzi, începând de la ora 14:30, Grupa Roșie va începe cu meciul dintre Simona Halep și Caroline Garcia (9 WTA), urmată de partida Caroline Wozniacki (6 WTA) – Elina Svitolina (4).

Finalele săptămânii

Moscova (WTA): Julia Görges (Germania, 27) – Daria Kasatkina (Rusia 29) 6-1, 6-2.

Luxembourg WTA): Carina Witthöft (Germania, 73) – Monica Puig (Porto Rico (73) 6-3, 7-5

Moscova (ATP): Damir Dzumhur (Bosnia, 38) – Ricardas Berankis (Lituania, 169) 6-2, 1-6, 6-4

Stockholm (ATP): Juan Martin del Potro (Argentina, 19) – Grigor Dimitrov (Bulgaria, 8) 6-4, 6-2.

Anvers (ATP): Jo-Wilfried Tsonga (Franța, 17) – Diego Schwartzman (Argentina) 6-3, 7-5.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.