Sport

Start excelent la Beijing

Ziarul de Vrancea
1 oct 2017 533 vizualizări

Simona Halep, Sorana Cîrstea și Monica Niculescu au obținut victorii tonice , ultima depășind-o clar pe Johanna Konta * astăzi, Simona joacă după ora 13:30, cu Magdalena Rybarikova

 

Startul jucătoarelor române la marele turneu de tenis de la Beijing, cu premii totale de 6.381.679 dolari, a fost nesperat de bun, dacă privim la rezultatele dezamăgitoare din ultimele două săptămâni. Mai întâi, Sorana Cîrstea a învins-o cu 7-6, 6-1 în 83 de minute pe germana Mona Barthel (49 WTA) și s-a calificat în turul secund și va juca cu o jucătoare americană, învingătoarea partidei dintre Sloane Stephens (17 WTA) și Christina McHale (79 WTA), partidă care se joacă în această dimineață. Reamintim că Sloane este câștigătoarea US Open, după o finală cu o altă compatrioată, Madison Keys.

Simona Halep a arătat o oarecare îmbunătățire a serviciului față de turneul de la Wuhan în întâlnirea cu americanca Alison Riske (51). Totuși, numărul 2 mondial, a avut nevoie de două ore și 13 minute pentru a trece de jucătoarea dn SUA. Halep a revenit de la 1-3 și s-a impus cu 6-3 în primul set, în care românca a făcut break de două ori și americanca o dată. În setul doi, Riske a reușit un break și s-a impus cu 6-3, după ce a condus-o pe Halep cu 3-0 și 4-1. La 4-1 pentru Riske, Andrei Pavel a sfătuit-o pe Simona să aibă răbdare, să construiască fiecare punct și să încerce să o scoată din ritm pe americancă. Românca a câștigat apoi încă două game-uri, dar a pierdut setul. În setul decisiv Halep a primit din nou sfaturi din partea lui Pavel și s-a impus cu 6-2, după ce a făcut break de trei ori. Simona o va întâlni, astăzi, în turul II pe jucătoarea slovacă Magdalena Rybarikova (28 WTA), care s-a impus, după o oră și 34 de minute, cu 6-4, 6-3 în fața canadiencei Eugénie Bouchard. Simona și Magdalena s-au mai întâlnit de patru ori, scorul general fiind egal, 2-2. Meciul va avea loc în jurul prânzului, nu înainte de ora 13:30. Dar marea surpriză a venit de la Monica Niculescu, care a reușit prima victorie din acest sezon în fața unei jucătoare de Top 10. Ce-i drept, Johanna Konta, numărul 7 mondial, se află de la Wimbledon în cădere liberă, însă ieri a prins și o zi deplorabilă. 64 de minute i-au trebuit Monicăi pentru a câștiga cu 6-1, 6-2 un meci neașteptat de ușor. În runda următoare, românca o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre sportiva  americană Shelby Rogers (57)și jucătoarea chineză Shuai Peng (24). La dublu, perechea Raluca Olaru/Ludmila Kicenok (România/Ucraina) a trecut în turul II, învingând perechea americană Lauren Davis/Alison Riske, scor 5-7, 6-2, 10-6, după o oră și 37 de minute. Astăzi se dispută meciul dintre perechile Sorana Cîrstea/Jelena Ostapenko (România/Letonia) și Monica Niculescu/Hsieh  Su Wei (România/Taiwan).

Alte rezultate din turul I la simplu: Angelique Kerber (Germania) – Naomi Osaka (Japonia) 6-2, 7-5; Petra Kvitova (Cehia) – Krystina Pliskova (Cehia) 6-3, 7-5; Daria Gavrilova (Australia) - Anett Kontaveit (Estonia) 7-5, 7-5; Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Lauren Davis (SUA) 6-1, 6-1; Daria Kasatkina (Rusia) – Natalia Vihlianțeva (Rusia) 7-6, 6-1; Maria Șarapova (Rusia) – Anastasija Sevastova (Letonia) 7-6, 5-7, 7-6; Duan Yingying (China) – Kristina Mladenovic (Franța) 7-5, 6-4;  Samantha Stosur (Australia) – Katerina Siniakova (Cehia)  6-3, 6-2; Zhang Shuai (China) – Iulia Putințeva (Kazahstan) 6-4, 6-4; Caroline Wozniacki (Danemarca) – Wang Qiang (China) 6-1, 6-7, 6-1; Agnieszka Radwanska (Polonia) – Carina Witthöft (Germania) 7-5, 6-3; Ekaterina Makarova (Rusia) – Jennifer Brady (SUA) 6-3, 6-3; Karolina Pliskova (Cehia) – Carla Suarez (Spania) 6-3, 6-4; Julia Görges (Germania) – Madison Brengle (SUA) 6-4, 6-3; Andrea Petkovic (Germania) – Kiki Bertens (Olanda) 6-4, 6-0; Alizé Cornet (Franța) – Wang Yafan (China) 6-3, 7-5; Lara Arruabarrena (Spania) – Svetlana Kuznețova (Rusia) 6-7, 7-5, 6-1; Elina Svitolina (Ucraina) – Zhu  Lin (China) 6-3, 6-2.

Finalele săptămânii Wuhan: Caroline Garcia (Franța) – Ashley Barty (Australia) 6-7, 7-6, 6-2; Tașkent: Katerîna Bondarenko (Ucraina) – Timea Babos (Ungaria) 6-4, 6-4; Chengdu: Denis Istomin (Uzbekistan) – Markos Baghdatis (Cipru) 3-2; Shenzhen: David Goffin (Belgia) – 6-4, 6-7, 6-3; Aleksandr Dolgopolov (Ucraina)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.