Sport

Stânca din Hong Kong

Ziarul de Vrancea
3 mai 2018 789 vizualizări

Echipa micului stat asiatic a frânt aripile ambelor reprezentative românești la Campionatul Mondial de tenis de masă

Naționalele României de tenis de masă au încercat performanțe istorice la competiția supremă de la Halmstad. Cea feminină, antrenată de Viorel Filimon, a forțat semifinalele mondiale. Cea masculină, condusă de Andrei Filimon (fiul tehnicianului de la fete) să intre în faza eliminatorie a competiției care se desfășoară numai pe echipe. Cele două echipe s-au izbit de o stâncă dură, cu nume bisilabic: Hong Kong. Paradoxal, mai apropiată de victorie a fost formația masculină. După două partide, tricolorii conduceau cu 2-0: Hunor Szöcs, fratele mai mare al mai cunoscutei Bernadette, l-a învins cu 3-1 pe Wong Chun Ting, iar Ovidiu Ionescu a obținut o victorie epică în fața lui Ho Kwan Kit, revenind după ce a fost condus cu 0-2 la seturi. Înfrângerea tânărului Cristian Pletea cu 1-3 în fața lui Lam Siu Hang (1-3) era previzibilă, însă au urmat din nou Ovidiu și Hunor. Ambii au întins cinci seturi cu Wong (Ovidiu) și Ho (Hunor), dar șansa nu le-a surâs.În tenisul de masă, chinezii rămân chinezi, indiferent dacă sunt din patria-mumă, Taiwan, Hong Kong sau diaspora. Tricolorii au pierdut cu 2-3 și vor susține meciuri pentru locurile 13-24.

După ce au galopat în serie, enervate de deznodământul nefericit al meciului cu Olanda, româncele au avut un culoar excelent în sferturi, evitând marile favorite. A nimerit cu Hong Kong, echipă care a învins Taiwanul, mai bine cotată în clasament, dar învinsă de România. Totuși, formația asiatică are primele două jucătoare pe locurile 16 și 17 și acest lucru s-a văzut. După ce a câștigat primul set cu 11-9, Elizabeta Samara s-a înclinat în fața loviturilor de rever ale lui Lee Ho Chin și a pierdut cu 1-3. Bernadette Szöcs a reușit un set mai mult în fața lui Doo Hoi Kem. A început cu un fulminant 11-3, a pierdut următoarele seturi sever, la 4 și la 6, iar în manșa decisivă a pierdut cu 9-11, după ce a condus cu 9-5, ultima minge fiind norocoasă, cu fileul. Daniela Dodean-Monteiro a încheiat previzibil balul, nereușind decât un prim set mai disputat în fața lui Minnie Soo (10-12, 4-11, 4-11). Așadar, Hong Kong a învins România și s-a calificat în semifinalele competiției, în care va întâlni China (3-0 cu Austria). În cealaltă semifinală Japonia se confruntă cu echipa unită a Coreei. Cele două Corei au nimerit să joace în sferturi, dar de comun acord au decis să nu joace acest meci și să prezinte o garnitură unificată în semifinale, cu acordul ITTF.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.