Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Staff-ul lui Miriuță

Ziarul de Vrancea
21 sep 2017 513 vizualizări

Antrenorul Vasile Miriuță a semnat un contract cu FC Dinamo București valabil până la 30 iunie 2019 și va debuta pe banca echipei bucureștene, programat duminică, de la ora 20:30, în etapa a XII-a Ligii I, a anunțat gruparea "alb-roșie".

Noua conducere tehnică a dinamoviștilor va fi formată din Vasile Miriuță (antrenor principal), Francisc Dican (antrenor secund), Cristian Moldovan (antrenor portari), Paolo Potocnik (preparator fizic) și Silviu Ion (analist). 

Românii dau cu golul în Belgia

Formația Mouscron, antrenată de Mircea Rednic, s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Belgiei, după ce a învins în 16-imi, miercuri, cu scorul de 3-1, echipa Tubize, din liga a doua. Dorin Rotariu a înscris două din cele trei goluri ale învingătorilor.  Rotariu, integralist la gazde, a marcat în minutele 32 și 70. Mouscron a mai înscris prin Awoniyi, în minutul 27. Pentru Tubize a marcat Videmont, în minutul 55. De asemenea, în optimi s-a calificat și Standard Liège, care a învins cu 4-0 formația de amatori Heist. Jucătorul român Răzvan Marin a înscris un gol în minutul 32. Celelalte goluri ale învingătorilor au fost înscrise de Carlinhos (’30), Orlando Sa (’65) și Cop (’71). În minutul 76, de la Standard Liege a fost eliminat M’Poku.

Bomba în “La Liga”

Echipa Real Madrid a fost învinsă pe teren propriu, cu scorul de 0-1 (0-0) de Betis Sevilla, în etapa a V-a a campionatului spaniol de fotbal. Golul victoriei oaspeților a fost marcat de Sanabria, în minutul 90^4. Anterior, Real Madrid marcase în 73 de meciuri consecutive, un record pe care îl împărțea cu formația din 1963 a clubului brazilian FC Santos, la care evolua Pelé. Cu excepția lui Benzema, accidentat, la gazde au evoluat toate vedetele, inclusiv Cristiano Ronaldo, aflat la primul meci în campionat după suspendarea primită în Supercupa Spaniei. La Betis nu a jucat Alin Toșca, accidentat. După cinci etape, Real este pe locul VII în clasament, cu 8 puncte, șapte în urma liderului FC Barelona, care a acumulat maximum de puncte.

Bumba a semnat cu Concordia

Mijlocașul Claudiu Bumba, care a evolua ultima dată la Dinamo, va semna un contract cu gruparea Concordia Chiajna, a anunțat, ieri, președintele clubului ilfovean, Cristian Tănase. Bumba a fost transferat în februarie la Dinamo și și-a reziliat contractul cu gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare la finalul lunii august.Tănase a afirmat că antrenorul Vasile Miriuță și-a luat, joi, la revedere de la jucători și că are încredere în Ion Moldovan, directorul tehnic al clubului care se va ocupa de pregătirea echipei după plecarea lui Miriuță.

 Srna, depistat pozitiv

Fotbalistul croat Darijo Srna ar fi fost depistat pozitiv la meciul pe care echipa sa, Șahtar Donețk, l-a disputat, la 13 septembrie, pe teren propiu, cu Napoli (scor 2-1), în etapa I a Grupei F a Ligii Campionilor, a scris, ieri presa ucraineană, preluată de mas-media internațională. Îîn acest moment, nu există nicio confirmare sau infirmare oficială, din partea UEFA sau a clubului Șahtar. Fundașul dreapta nu a fost în lotul echipei antrenate de Paulo Fonseca la meciul de duminică, din campionat, cu Cernomoreț Odesa, scor 0-0, în deplasare. În vârstă de 35 de ani, Srna este la Șahtar din 2003, după ce anterior a jucat la Hajduk Split. El a fost unul dintre fotbaliștii preferați ai tehnicianului Mircea Lucescu, din perioada în care acesta antrena pe Șahtar. Darijo Srna este căpitanul naționalei Croației, pentru care a strâns 134 de selecții.

 “Ragging Bull” s-a stins

Fostul campion mondial Jake LaMotta, supranumit "Taurul înfuriat" sau "Taurul din Bronx", a decedat la vârsta de 95 de ani în urma unei pneumonii. Viața sa, care a osciliat mai mereu între succes și exces, a fost transpusă pe peliculă de Martin Scorsese în filmul Raging Bull, cu actorul Robert DeNiro în rolul principal, premiat cu un Oscar pentru această interpretare. În cariera sa, LaMotta a obținut 83 de victorii, din care 30 prin KO, 19 înfrângeri și patru lupte la egalitate. Rivalitatea sa cu Sugar Ray Robinson a fost una dintre cele acerbe din sport, LaMotta câștigând doar una dintre cele șase partide disputate. "Trei dintre cele mai grele lupte pe care le-am avut au fost cu Sugar Ray Robinson, Sugar Ray Robinson și Sugar Ray Robinson. Am luptat cu Sugar (n.r. - zahăr) de atâtea ori încât mă mir că nu am făcut diabet", spunea LaMottas cu umor, care a îmbrățișat și o carieră în stand-up comedy.

Militari români la Jocurile Invictus

Delegația României, formată din 15 militari răniți în teatrele de operațiuni din Afganistan și Irak, a plecat, joi, la Toronto, unde va participa, în premieră, la Jocurile Invictus, programate între 23 și 30 septembrie. Cei 15 componenți ai lotului tricolor vor concura în șapte discipline sportive: tir cu arcul, atletism, canotaj (simulator), haltere, ciclism, înot și volei. Din cei 15 militari participanți,14 au fost răniți în tearele de operațiuni din Afganistan, iar unul în Irak. Jocurile Invictus se vor desfășura la Toronto, între 23 și 30 septembrie. România participă pentru prima dată, aceasta fiind a treia ediție a competiției.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.