Sport

ST: Fotbal în Europa Mourinho a pierdut potul la Bristol

Ziarul de Vrancea
21 dec 2017 596 vizualizări

Manchester United a fost eliminată din Cupa Ligii Angliei de către o echipă din liga a doua și a ratat un duel cu vecinii de la City

 ANGLIA. Tehnicianul José Mourinho a trăit, miercuri seară, una dintre marile umilințe ale carierei. Manchester United a fost eliminată în sferturile de finală ale Cupei Ligii Angliei de Bristol City, echipă clasat pe locul al treilea în liga a doua, scor 1-2, după un gol venit în ultimul minut. Deși a abordat meciul cu prima echipă, United a avut foarte mari probleme și Bryan a deschis scorul în minutul 51. Ibrahimovic, cu primul gol în 255 de zile, înscris din lovitură liberă, a restabilit egalitatea în minutul 58, apoi "Special One" a forțat victoria încă din timpul regulamentar cu Lukaku și Mhtarian. Dar schimbările ofensive nu au avut succes, iar șocul a venit în al treilea minut de prelungiri, când Smith a preluat o pasă a lui Taylor, a șutat printre picioarele lui Romero și a declanșat nebunia pe Ashton Gate Stadium. Imediat după ultimul fluier, fanii au invadat gazonul și au sărbătorit alături de jucători calificarea în semifinale, unde Bristol va da peste Manchester City. Într-o altă partidă, Chelsea a învins cu 2-1 pe Bournemouth, după un final fierbinte. William a deschis scorul pentru formația londoneză (’13), dar Gosling a egalat în minutul 90. Bucuria oaspeților a durat doar un minut, până când Alvaro Morata a înscris golul victoriei dintr-o pasă filtrantă a lui Eden Hazard. Adversara echipei Chelsea în semifinale va fi o altă echipă londoneză, Arsenal.

* ITALIA. Formația Juventus Torino s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Italiei, după ce a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Genoa. Golurile au fost marcate de Dybala (‘42) și Higuain (‘76). În sferturi, Juventus va întâlni cealaltă echipă torineză, FC Torino, care a eliminat AS Roma. De asemenea, tot în sferturi se va disputa “il Derby della Madonnina”, AC Milan – Inter. Celelalte partide din sferturi vor fi Atalanta – Napoli și Fiorentina – Lazio.

* GERMANIA. Bayern Munchen a învins, miercuri, cu scorul de 2-1, echipa Borussia Dortmund, și s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Germaniei.  Bayern a dominat autoritar, asigurându-și două goluri avans până la pauză, prin Boateng (’12) și Thomas Müller (’40). În min. 77, ucraineanul Iarmolenko a redus din handicap pentru Borussia. Miercuri, s-au mai înregistrat rezultatele: Borussia Mönchengladbach –Bayer Leverkusen 0-1. Bailey (’70); Werder Bremen – Freiburg 3-2. Belfodil (’3), Keinz (’20), Bargfrede (’69) / Petersen (’28 – penalty), Ravet (’86); Heidenheim – Eintracht Frankfurf 1-2 (prelungiri). Schnatterer (’96) / Gacinovic (’95), Haller (‘110). Programul sferturilor, pentru care s-au mai calificat Mainz, Wolfsburg, Ingolstadt și Schalke 04, va fi stabilit prin tragere la sorți.

* FRANȚA.Formația FC Nantes, cu portarul Ciprian Tătărușanu integralist, a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Amiens, în etapa a 19-a, ultima a acestui an din campionatul Franței, prin golul marcat de Sala, în primul minut adițional. Paris Saint Germain, liderul autoritar al “Ligue Une” a învins pe stadionul “Parc des Princes, cu 3-1 pe Caen. Au marcat Cavani (’31), Mbappé (’57) și  Berchiche (’71), respectiv, Santini (’90 – penalty). Alte rezultate: Marseille – Troyes 3-1. Payet (’31), Luiz Gustavo (’70), Germain (’86) / Pelé (’14); Toulouse – Lyon 1-2. Gradel (‘90^6 – penalty) / Fekir (’24), Rafael (‘90^3); Monaco – Rennes 2-1. Falcao (’20), Keita (’81) / Khazri (’59); Angers – Dijon 2-1. Ekambi (’43, ’56) / Sliti (‘7); Bordeaux – Montpellier 0-2. Ikone (’71), Mbenza (’90); Guigamp – Saint Etienne 2-1. Benezet (’70), Briand (’90) / Hernani (’67); Lille – Nice 1-1. El Ghazi (’67) / Srarfi (’38); Metz – Strasbourg 3-0. Mollet (’61), Roux (’70), Rivière (’83). Lider este Paris Saint-Germain, cu 50 de puncte, urmată de AS Monaco, cu 41 de puncte; Olympique Lyon, tot 41 de puncte; Olympique Marseille, cu 38 de puncte și FC Nantes, cu 33 de puncte.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.