Sport

ST: Ecourile Cupei Mondiale Victoria favoriților, bucuria vandalilor

Ziarul de Vrancea
16 iul 2018 651 vizualizări

Numeroase incidente au avut loc în Franța la sărbătorirea succesului de la Cupa Mondială

Bucuria câștigării titlului mondial de către selecționata antrenată de Didier Deschamps a fost umbrită, duminică, de numeroase incidente care au izbucnit la Paris și în alte localități din țară, după ce grupuri de tineri au distrus mașini, au devastat magazine și au atacat forțele de ordine, informează Le Figaro. Două persoane au decedat aparent în urma unor evenimente care nu au avut legătură cu incidentele produse. La Annecy, un bărbat de 50 de ani a căzut într-un canal fără suficientă apă. El a suferit leziuni la gât și nu a mai putut fi salvat. Altul, de 30 de ani, a decedat la Saint-Felix, după ce mașina în care se afla și în care sărbătorea victoria Franței s-a izbit de un pom.

Numeroase confruntări între fani și forțele de ordine au avut loc în toată țara. La Paris, au fost incendiate mașini, au fost jefuite magazine, au fost vandalizate restaurante și au fost aruncate proiectile înspre forțele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene. Cel puțin o persoană a fost grav rănită, iar alte șapte au fost reținute, la Paris. Incidente și confruntări cu forțele de ordine s-au produs pe Bulevardul Champs-Élysées, la Arcul de Triumf, în apropierea Champ-de-Mars, unde 90.000 de fani au urmărit finala în aer liber, în Place de la Bastille, pe Boulevard de la Madeleine și în alte locuri. Astfel de incidente au avut loc la Rouen, unde piața centrală a fost evacuată, la Grenoble, Lyon, Nantes, Marsilia și în alte localități.

 

Arbitrajul – pro și contra

Penalty-ul dictat de centralul argentinian Nestor Pitana în minutul 35 al finalei mondiale Franța - Croația a atras un val de reacții. Deși mulți oameni din fotbal au fost de acord cu decizia arbitrului, au existat și un val de critici de la antrenori, foști fotbalișit sau jurnaliști.  "Dacă voi credeți că acela a fost penalty ori sunteți francezi ori nu ați jucat niciodată fotbal. Un meci se distruge din cauza asta. Cum putea Perisic să se ferească? Sper că acesta nu e momentul cheie al partidei", a fost reacția lui Joey Barton, fost mijlocaș al lui Manchester City. Și fostul fundaș al lui Liverpool, Jamie Carragher, a fost de părere că centralul Pitana a greșit la acordarea penalty-ului pentru Franța, lovitură de la 11 metri care a dus-o pe naționala lui Deschamps în avantaj, 2-1. "Este greșeala arbitrului, nu a sistemului VAR! VAR este doar o reluare a unei acțiuni", a scris pe Twitter. În direct la ITV, fostul jucător și căpitan al lui Manchester United, Roy Keane a jucat dur decizia centralului: "Acel penalty m-a dezgustat. Jucătorii croați meritau mult mai mult. Este o decizie rușinoasă!".

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.