Sport

ST: Cifrele competi]iei de la Tokyo

Ziarul de Vrancea
15 iul 2021 825 vizualizări

Olimpiada lui „Bul”

Dup o amânare fr precedent din cauza Covid-19, Tokyo va gzdui pe 23 iulie deschiderea unei edi]ii unice a Jocurilor Olimpice, la care spectatorii nu vor avea acces la majoritatea întrecerilor, scrie agen]ia EFE. Iat câteva dintre cifrele care definesc aceste Jocuri „în bul” din cauza pandemiei, cele mai mai „egalitare”, cele mai scumpe [i cele care vor conta pe cei mai pu]ini sus]intori.

ZERO: numrul suporterilor care vor asista în direct la competi]iile olimpice; primii au fost interzi[i suporterii strini, apoi fanii locali, în siturile sportive de la Tokyo [i împrejurimile sale, Hokkaido [i Fukushima.

2: ocaziile în care Tokyo a fost ora[ul gazd al Jocurilor Olimpice, dup edi]ia desf[urat în octombrie 1964.

9: numrul de prefecturi care gzduiesc întrecerile olimpice (Tokyo, Chiba, Saitama, Kanagawa, Shizuoka, Ibaraki, Fukushima, Miyagi [i Hokkaido).

11: numrul de medalii care vor fi acordate pe 24 iulie, în prima zi de întreceri dup ceremonia de deschidere

33: numrul de sporturi din competi]ie, dintre care patru vor debuta ca discipline olimpice (escalad, surfing, skateboarding [i karate) [i altul, baseball/softball, care a fcut parte din programul oficial între 1992 [i 2008, iar acum revine în calendar.

42: numrul de situri sportive care vor gzdui competi]iile. Opt sunt construite recent, inclusiv Stadionul Olimpic, iar restul sunt arene sportive existente sau temporare.

49%: procentul de participare feminin, ceea ce face din Tokyo-2020 cele mai „egale” Jocuri din punct de vedere al sexului

85%: procentul de sportivi [i al]i membri ai echipelor olimpice care vor cltori vaccina]i în Japonia, conform datelor organizatorilor.

121: numrul total de zile în care [tafeta olimpic va dura pe teritoriul Japoniei, pân la sosirea sa pe Stadionul Olimpic din Tokyo.

205: numrul de ]ri [i teritorii a[teptate s participe la Jocurile de la Tokyo. Un total de 206 ]ri, prin intermediul comitetelor lor olimpice na]ionale, fac parte din CIO.

230 [i 310: numrul zilnic de medici [i asisten]i medicali stabilit de organizatori pentru a se ocupa de participan]i.

339: numrul de evenimente care alctuiesc programul sportiv al Jocurilor Olimpice.

539: numrul probelor care vor avea loc la Jocurile Paralimpice.

1.400: kilometri pe a[a numita „rut olimpic”, re]eaua rutier [i de transport care leag diferite locuri de Tokyo.

1.796: numrul de zile trecute de la preluarea de ctre Tokyo a rolului de gazd a Jocurilor Olimpice, la ceremonia de închidere a Jocurilor de la Rio, pe 22 august 2016, [i pân la deschiderea olimpiadei japoneze, pe 23 iulie.

5.000: numrul de medalii fabricate din 78.985 de tone de material reciclat, inclusiv mici dispozitive electronice sau 6,21 milioane de telefoane mobile.

11.100: numrul aproximativ de sportivi care sunt a[tepta]i s participe la diferitele competi]ii ale JO de la Tokyo. Circa 4.400 de sportivi vor participa la Jocurile Paralimpice.

80.000: numrul aproximativ de teste Covid-19 zilnice, pe care organizatorii se a[teapt s le efectueze sportivilor, antrenorilor [i altor participan]i.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.