Sport

Spre medalii cu pași mărunți

Ziarul de Vrancea
12 iul 2021 732 vizualizări

Selecționerul Mirel Rădoi se gândește mai întâi să treacă de faza grupelor cu naționala olimpică în turneul din Japonia

Selecționerul echipei Under 23 a României, Mirel Rădoi, a declarat că în mintea sa și-a propus câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar a precizat că pentru realizarea acestui obiectiv e important ca lucrurile să fie luate pas cu pas, se arată într-un comunicat de presă. „În mintea mea de om nebun am zis că ne batem la o medalie. Dar va trebui să luăm lucrurile pas cu pas. Prima etapă va fi aceea să trecem de faza grupelor. Degeaba vorbim de medalii, de finală, de finala mică, dacă noi nu suntem în stare să abordăm fiecare meci la victorie și să reușim să aducem punctele necesare pentru a trece de faza grupelor”, a afirmat Rădoi.

Ultima oară când România a avut o echipă de fotbal la Jocurile Olimpice a fost în 1964, tot în capitala Japoniei. Atunci România a ajuns până în sferturi, după ce a învins în grupă echipele Mexicului cu 3-1 și Iranului cu 1-0, remizând (1-1) cu Germania de Est. În sferturi, olimpicii tricolori pregătiți de Silviu Ploeșteanu, au fost învinși cu 0-2 de Ungaria, cu un penalty ratat la 0-1 de cel mai bun jucător român, „profesorul” Gheorghe Constantin. Într-un turneu de consolare, România a învins Ghana cu 4-2 și Iugoslavia cu 3-0, ocupând în final locul V.

Când ne-am calificat ultima dată la Jocurile Olimpice, tata era mic și chiar am glumit cu el recent pe această temă. Am vorbit despre generația de atunci din care mulți nu mai sunt. Mă uitam la ce fotbaliști au fost acolo, incredibil. Din acest punct de vedere, ne calificăm atât de rar, că atunci când o facem ar trebui să luăm o opțiune serioasă, să aducem ceva rezultate și să facem performanță. Este o mândrie și o bucurie că vom fi acolo”, a adăugat Rădoi.

Selecționerul echipei naționale de tineret recunoaște că jucătorii săi încă nu realizează ce înseamnă să participe la o asemenea competiție, dar e convins că până la ora primului meci din grupă, cel cu Honduras de pe 22 iulie, aceștia vor înțelege. „ Chiar mă uitam la ce spunea Neymar, că pentru el Jocurile Olimpice au însemnat mai mult decât Campionatul Mondial. Dacă un astfel de jucător spune despre această competiție lucrurile acestea, înseamnă că este ceva fabulos”, a explicat -Rădoi.

 Din lotul tricolor pentru JO fac parte: Aioani, M.Popa, Târnovanu (portari), Rațiu, R.Grigore, Chindriș, Ghiță, Pașcanu, Boboc, Fl. Ștefan (fundași), A.Ciobanu, M.Marin, Dulca, Dobre, V.Gheorghe, I.Gheorghe, T.Băluță, Florescu, Sefer, Deaconu (mijlocași), G.Ganea, Sîntean (atacanți). Tricolorii fac parte din grupa B și vor întâlni pe 22 iulie Honduras, pe 25 iulie Coreea de Sud și pe 28 iulie Noua Zeelandă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.