Sport

Spre care play-off se îndreaptă?

Ziarul de Vrancea
1 aug 2017 533 vizualizări

Astăzi, cele două echipe românești angrenate în turul III preliminar al Ligii Campionilor, FC Viitorul și FCS București, află în ce competiție își vor continua drumul european * dacă se califică în play-off-ul Ligii Campionilor, vor fi sigure de prezența în grupele unei competiții

FC Viitorul și FCSB își află în această seară soarta în privința viitorului lor în competițiile europene 2017/2018. Fiind prezente în schema de calificare a Ligii Campionilor, cele două echipe își vor continua drumul european, indiferent de rezultatele celor două partide duble în care sunt angrenate. Echipele care se vor impune per total, vor intra în play-off-ul Ligii Campionilor, ceea ce înseamnă, automat, prezența în grupele unei competiții sau ale alteia, în funcție de rezultatele din această fază. Dacă Viitorul și FCSB vor fi eliminate, vor mai avea șanse în faza play-off a Ligii Europa.

Cele două echipe au șanse diferite. Învingătoare cu 1-0 pe teren propriu în fața ciprioților din Nikosia, FC Viitorul merge cu speranțe de calificare în Insula Afroditei, mai mari de cât cele ale  FCSB, după 2-2 pe terenul cehilor din Plzen și nu trebuie să uităm că Viitorul merge pe traseul mai ușor al campioanelor unde cel mai periculos adversar în play-off ar putea fi FC Copenhaga. În timp ce echipa lui Becali ar putea da de Liverpool, Sevilla, Napoli sau Ajax.

În plus, Viitorul stă excelent cu moralul. Are un gol marcat la Ovidiu (și ce gol!) poarta neperforată, iar nicosienii au schimbat după meciul tur antrenorul, Mario Been. Înfocaților superteri din Cipru nu le-a picat bine nici calificarea anevoioasă din turul precedent, cu islandezii de la Hafnarfjördur, deși oamenii gheizerelor erau un pic mai bine clasat în ranking-ul UEFA. Așa că patronii de la Apoel l-au expediat pe Mr. Been înapoi în Olanda și l-au readus la echipă pe Georgios Donis, antrenorul autohton cu care au făcut minuni în ultimii ani prin cele grupe. Firește, un meci cu o echipă cu antrenor (să-i zicem) nou, are doza lui de risc, n prea știi ce va inventa kir Donis prin echipa sa, iar peste capul tinerilor viitoriști va apăsa și povara incandescentului public din Nikosia. Absența lui Țucudean (eliminatul din tur și ghinionistul din meciul lui Dinamo) poate fi marea șansă a diamantului lui Hagi, Florinel Coman.

La celălalt meci, de la Plzen, problema e mai grea. Pe vremurile Stelei de altădată, un 2-2 pe teren propriu nu era o problemă de remontat, chiar în fața unor formații mai titrate decât Viktoria. Însă acum sunt alte probleme: antrenor principal e Gigi Becali (că doar el dă banii!), Dică stă cu carnețelui și notează ce-i dictează șeful și lucrurile nu merg bine. Recent, s-a încercat o soluție defensivă cu Momcilovic pe centrul, cu Junior Morais pe postul lui de fundaș stânga, pentru a se scăpa pe moment de “catastrofa” Larie, însă patronului nu-i place de Achim și nu-i mai place de Ovidiu Popescu, pe care mai deunăzi îl compara cu Lamard. Mai sus, lucrurile merg mai bine, dar Budescu (omul numărul unu al echipei) nu poate juca, iar Alibec – conform spuselor patronului – face nazuri. Astfel încât nu prea ai cum să răpui o formație disciplinată ca aceasta a lui Pavel Vrba. Poate lucrurile se vor mai așeza până la ora meciului, care va fi transmis pe TVR 1, cum merită o vicecampioană.

 

* Apoel Nikosia – FC Viitorul (ora 20:00, TVR 2)

Apoel Nikosia: Waterman – Milanov, Merkis, Rueda, Largo – Bertoglio, Artymatas, Morais, Ebecilio – Oar, de Camargo. Antrenor: Georgios Donis.

Viitorul: Rîmniceanu  - Boli, Țîru, Constantin, Ganea – Benzar, Nedelcu, Eric – Chițu, Coman, Lopez. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Arbitru: Aleksandr Eskov (Rusia)

* Viktoria Plzen – FCS București (ora 21:15, TVR 1)

Plzen: Bolek – Limbersky, Reznik, Hajek, Havel – Zivulic, Hrosovsky – Petrzela, Kolar, Kopic – Krmencic. Antrenor: Pavel Vrba

FCSB:  Niță - Enache, Larie, Bălașa, Momcilovic – Pintilii, Morais – Teixeira, Tănase, William – Gnohéré. Antrenor: Nicolae Dică.

Arbitru: Alejandro Hernandez (Spania)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.