Sport

Trei medalli de aur! Sportiva vrânceancă Ana Maria Bărbosu strălucește din nou la Regalul Gimnasticii de la Sala Polivalentă din București

Ziarul de Vrancea
4 oct 2022 1314 vizualizări

Federația Română de Gimnastică a transmis că sportiva vrânceancă Ana Maria Bărbosu legitimată la CSȘ Focșani a dominat competiția de la Sala Polivalentă, câștigând 3 medalii de aur (la Individual și cu echipa României la ROMGYM Trophy, la individual la Campionatul Național Open).

Succes al Anei Maria Bărbosu la Regalul gimnasticii. Ea a dominat competiția de la Sala Polivalentă câștigând 3 medalii de aur (la Individual și cu echipa României la ROMGYM Trophy, la individual la Campionatul Național Open).

Cu un total de 54.233 puncte (12.933 sărituri, 13.700 paralele, 14.033 bârnă, 13.567 sol), Ana a fost secondată de Amalia Ghigoarță (53.266 puncte - 13.133 sărituri, 12.933 paralele, 13.567 bârnă, 13.633 sol). Aflată în ultimul an de juniorat, Ama a cucerit titlul de campioană națională cu echipa LPS Cetate Deva împreună cu Ioana Danciu, Ioana Crișan, Bianca Dinu și Lilia Cosman.

Locul al 3-lea la individual pentru Andreea Preda care a mai câștigat la campionatul național o medalie de argint cu echipa CS Farul/ CSȘ 1 Constanța, alături de Miruna Botez, Alexia Vănoagă și Bianca Vișovan. Bronz la echipe pentru gimnastele de la CS Dinamo (Ella Oprea, Antonia Duță, Andreea Bucur, Alexandra Costea, Ana Maria Turcu).

La ROMGYM Trophy, aur pentru echipa României (Anei Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda, Crina Tudor și Antonia Duță), argint pentru Norvegia, bronz pentru Ginnastica Civitavecchia ( Italia).

Duminică 02 octombrie 2022  la ora 10:00 încep finalele pe aparate în concursul masculin, iar de la ora 16:00 în competiția feminină.

Text informații + foto:Federația Română de Gimnastică

Reamintim că la Cupa Mondială din urmă cu trei luni din Croația, gimnasta vrânceancă Ana Maria Bărbosu a obținut medalia de aur la sol.

De asemenea, în 2020 la Campionatul European din Turcia, gimnasta Ana Maria Bărbosu  legitimată la CSȘ Focșani a câștigat toate finalele pe aparate, cucerind  6 medalii de aur și devenind cea mai bună gimnastă din Europa la categoria ei de vârstă.

Pentru rezultatele obținute la Campionatul European, sportiva a fost premiată de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Focșani cu suma de 3.000 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.