Sport

Speranțe în Cupa Davis

Ziarul de Vrancea
18 sep 2021 614 vizualizări

Cu Marius Copil factor decisiv, România a învins cu 3-1 echipa Portugalia și va juca un baraj pentru accesul în calificările fazei finale

Echipa de tenis masculin a României a reușit să învingă, la Cluj, cu 3-1 naționala Portugaliei și să se califice pentru barajul de promovare în faza finală a Cupei Davis. Partida s-a jucat în Grupa Mondială I și este de remarcat că ambii jucători lusitani care au evoluat sunt superiori în clasament celor români.

Întâlnirea a început sâmbătă cu un eșec. Tânărul Filip Jianu (317 ATP) n-a putut să-și facă în ziua în care a împlinit 20 de ani, fiind depășit de cel mai bun om al oaspeților, Joao Sousa (32 ani, 150 ATP), scor 3-6, 5-7 în 86 de minute. În primul set, Sousa a făcut break la 3-2 pentru el și s-a desprins la 5-2, câștigând cu 6-3. În actul secund, Jianu a avut 3-1, dar nu a reușit să profite de nivelul mai scăzut al jocului adversarului și a fost egalat, 3-3. Jianu a avut apoi 4-3 și 5-4, dar și-a pierdut serviciul la 5-5 și Joao Sousa a încheiat conturile cu 7-5.

Egalitatea a fost restabilită de veteranul nostru, Marius Copil (31 ani, 250 ATP), care a trecut cu 6-4, 6-3 de Gastao Elias (30 de ani), în 82 de minute.

Copil a reușit primul break al confruntării la 3-3 în primul set, s-a desprins la 5-3, încheind cu serviciul, 6-4. În actul secund, a reușit un break mai rapid, în game-ul al treilea (2-1). Românul a mers cu acest avantaj până la 5-3, când a încheiat cu un nou break. Arădeanul a avut procentaje excelente la serviciu (96% la primul și 68% la al doilea), reușind 11 ași, față de doar cinci ai lui Gastao Elias.

Ieri, la dublu, Copil a jucat împreună cu Horia Tecău, cei doi trecând cu 6-4, 6-3 (72 de minute) de Elias și Sousa, într-un meci în care nu le-au permis lusitanilor să își creeze nicio minge de break. Cei doi români au câștigat contra serviciului o dată în fiecare set, în primul act la 5-4, iar în al doilea la 4-3, iar acest lucru a făcut diferența. La puțin timp după partida de dublu, Marius Copil a intrat din nou în arenă pentru a juca meciul cu Sousa. Marius Copil a condus cu 3-0, păstrându-și avantajul până la finalul primului set, câștigat cu 6-3. În actul secund, echilibrul s-a rupt la 2-2, când Copil a început să greșească tot mai mult, iar lusitanul a profitat, impunându-se cu 6-2. În setul decisiv, arădeanul s-a menținut în meci, iar la 3-3 a profitat de câteva erori ale portughezului, una uriașă la minge de break, reușind să câștige contra serviciului (4-3). Copil a reușit să își facă apoi serviciul de două ori și să câștige cu 6-4.

La scorul de 3-1, meciul dintre Jianu și Sousa nu s-a mai disputat, astfel că România s-a calificat pentru un baraj cu un adversar care va fi stabilit prin tragere la sorți, baraj care se va juca în noiembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.