Sport

Spectacol la punctul cu var

Ziarul de Vrancea
27 mai 2021 745 vizualizări

Villarreal a câștigat Liga Europa după 1-1 la finalul prelungirilor cu Manchester United și 22 de lovituri de departajare, decizia stabilindu-se la șuturile executate de portari *cel care a ratat a fost David De Gea

Formația Villarreal a câștigat pentru prima dată Liga Europa, miercuri seară, la Gdansk, învingând echipa Manchester United în urma loviturilor de departajare. Scorul după 120 de minute de joc a fost 1-1. În min. 29, Villarreal, Villarreal a deschis scorul în urma unei faze fixe: Parejo a centrat în fața porții, iar Gerard Moreno a trimis mingea în plasă.ManUnited a egalat cu șansă, în min. 55. Șutul lui McTominay a fost blocat iar mingea a ricoșat la Cavani, care a trimis-o în poartă.

Meciul nu a avut darul să încânte pe cei 9.500 de spectatori, dominat în general de United, dar adevăratul spectacol apărând la loviturile de departajare. S-au executat 22 de șuturi, absolut toți jucătorii prezenți în teren fiind la punctul cu var, cei doi portari nereușind nicio salvare. Au marcat pentru Villarreal G. Moreno, Raba, Alcacer, A. Moreno, Parejo, Moi Gomez, Albiol, Coquelin, Gaspar și Torres iar pentru United au înscris Mata, Telles, Fernandes, Rashford, Cavani, Fred, James, Shaw, Tuanzebe și Lindelof. S-a ajuns să execute portarii. Nexperimentatul Rulli, de la „Submarinul Galben” a închis ochii și a tras cu sete în plasă deși se afla la primul penalty executat din cariera sa. În schimb, mult mai cunoscutul David De Gea de la United a tras slab și a ratat.

Villarreal a câștigat primul trofeu din istorie, nu însă și antrenoul Unai Emery care a biruit în Europa League trei ani consecutivi (2014-2016) cu Sevilla, devenind recordmanul competiției în materie. Mijlocașul francez Etienne Capoué (32 de ani) al echipei spaniole a fost desemnat „jucătorul meciului”.La sfârșitul partidei, antrenorul Emery a mărturisit că nu a exersat de loc loviturile de la 11 metri la antrenamente. La polul opus, Manchester United a rămas fără trofeu și soarta nu se arată prea trandafirie pentru antrenorul norvegian Ole-Gunnar Solskjaer.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.