Sport

Spectacol la Botoșani ca-n „Premier League”

Ziarul de Vrancea
1 nov 2020 487 vizualizări

Goluri de kinogramă, greșeli de arbitraj, răsturnări de scor în cel mai spectaculos meci din etapa a IX-a a Ligii I

* FC Argeș - FC Voluntari 2-1 (1-0). Meza Colli ('33), Grecu ('54) / I.Gheorghe ('65 – penalty). După prima victorie din campionat în fața Astrei și remiza de la Ovidiu, FC Argeș lovește din nou. În ceea ce-l privește pe Mihai Teja, antrenorul oaspeților, acesta pare a repeta traseul contradictoriu pe care l-a avut anul trecut, la Iași. În minutul 90^2, de la oaspeți a fost eliminat Balaur, el primind al doilea cartonaș galben.

*Academica Clinceni – Sepsi Sfântu Gheorghe 2-0 (2-0). Ciunciukov ('15), Rusescu ('43). În plină renaștere a jocului ofensiv, antrenorul Ilie Poenaru de la Clinceni arată că se pot scoate rezultate și cu urmele bătrânului „catenaccio”. Prestațiile lui Raul Rusescu, recuperat de prin hăurile ligii a doua turcesc sunt remarcabile. Rusescu a ratat și un penalty, în min. 41, trăgând în portarul Niczuly.

*FC Botoșani – UTA 2-3 (2-1). Keita ('27-penalty), Florescu ('33 – penalty) / Morar ('4, '71). Erico ('48). Unul dintre cele mai frumoase meciuri din acest campionat, cu joc rapid de la o poartă la alta și cu răsturnări spectaculoase de scor: 0-1, 2-1, 2-3. Din păcate, au fost și gafe regretabile comise de brigada de arbitri: penalty acorda ușor pentru gazde în min. 33, ofsaid la golul arădean înscris de Erico, după care antrenorul gazdelor, Marius Croitoru, a fost trimis în tribune pentru proteste.

*FC Hermannstadt – Universitatea Craiova 0-1 (0-1). Bancu ('33). Un gol frumos marcat de Bancu a decis o partidă interesantă, dar ținută sub control de elevii lui Cristiano Bergodi. În minutul 37, Pigliacelli a apărat un penalti executat de Mayoral, acordat pentru un fault în careu.

Meciul Politehnica Iași – FC Viitorul s-a întrerupt din cauza problemelor cu instalația de nocturnă. Partida a început cu 53 de minute întârziere, până când instalația s-a aprins la 75 % din capacitate. În min. 54, tocmai când Onea prelua conducerea pentru gazde, nocturna s-a stins din nou și arbitrul Horia Mladinovici a fluierat sfârșitul. Până atunci, marcaseră Dobrosavlevici ('20) pentru oaspeți, respectiv, Zajmovic ('51).Conform regulamentului, Poli pierde cu 0-3 la masa verde.

Meciul Dinamo – Astra Giurgiu a fost amânat pentru 10 noiembrie, din cauza infectării cu noul coronavirus a unui număr mare de jucători de la Astra. Partida CFR Cluj – Gaz Metan Mediaș s-a disputat aseară. Etapa se încheie cu întâlnirea Chindia Târgoviște – FCSB, astăzi, de la ora 21:00.

Etapa viitoare (6-9 noiembrie): Astra Giurgiu – Academica Clinceni, Universitatea Craiova – Chindia Târgoviște (vineri), FC Voluntari – Politehnica Iași, Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Hermannstadt, FCSB – FC Botoșani (sâmbătă), FC Argeș - CFR Cluj, FC Viitorul – Dinamo (duminică), UTA – Gaz Metan Mediaș (luni).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.