Sport

“Specialul” a devenit obișnuit

Ziarul de Vrancea
17 dec 2018 441 vizualizări

Fără rezultate, în ciuda investițiilor majore, tehnicianul  José Mourinho a fost demis de la Manchster United * Michael Carrick și Ole Gunnar Solskjær sunt printre cei doriți ca interimari până la finele sezonului

Tehnicianul Jose Mourinho părăsește Manchester United cu efect imediat, a anunțat clubul englez într-un comunicat. Venit în  2016, Mourinho a câștigat cu Manchester United Liga Europa, însă nu a reușit să obțină titlul în Premier League.Deși a cheltuit peste 500 de milioane de euro pe transferuri, Mourinho nu a reușit să se ridice niciodată la nivelul așteptărilor create de fanii lui Manchester United. Acum, United se află la 19 puncte în spatele liderului Liverpool și are cele mai proaste statistici defensive din ultimii 56 de ani. Pe lângă rezultatele nefaste, "Specialul" a avut multe conflicte cu jucătorii importanți și s-a contrat public cu conducerea clubului. JoséMourinho a ajuns la Manchester United în mai 2016 și a condus 144 de meciuri ca manager al "diavolilor". Mai avea contract până în 2020, dar pleacă de pe “Old Trafford” cu trei trofee câștigate, Cupa Ligii Angliei în sezonul 2016/2017. Europa League (2016/2017) și Supercupa Angliei (2016/2017). 84 de victorii, 32 de egaluri și 28 de înfrângeri e palmaresul lui Mourinho la Manchester United.

Manchester United a mai anunțat că până la finalul finalul sezonului va fi numit un antrenor interimar, iar apoi se va proceda "la un proces îndelung pentru găsirea unui manager". La prima apariție publică după anunțul clubului, Mourinho nu a dorit să ofere explicații. "The Special One" și-a luat rămas bun de la reporterii aflați în jurul mașinii în care se afla. "Bye guys" (n.r  - Pa, băieți).  

Primul nume care a venit în mintea jurnaliștilor britanici în problema interimatului a fost cel al fostului mijlocaș Michael Carrick, asistat de Kieran McKenna. Însă pe aceeași sursă, a mai apărut și numele norvegianului Ole Gunnar Solskjær. Norvegianul a jucat 11 ani pe Old Trafford, iar din 2015 pregătește echipa Mølde din țara sa natală. Solskjær a mai pregătit în Anglia formația de rezerve a echipei de pe Old Trafford și pe Cardiff City. Printre tehncienii doriți de conducerea clubului din vara viitoare se numără Mauricio Pochetino, Zinédine Zidane și Laurent Blanc. În vârstă de 55 de ani, Mourinho a mai antrenat de-a lungul carierei echipele  FC Porto, Chelsea, Internazionale Milano sau Real Madrid.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.