Sport

Spătarul Mirel pîrjolește holdele

Ziarul de Vrancea
21 iul 2021 843 vizualizări

Cu o oaste de strânsoare, naționala olimpică de fotbal a României a jucat fotbalului nostru din moși-strămoși și a debutat norocos în grupa B: 1-0 cu Honduras *duminică, tricolorii vor juca un meci greu cu Coreea de Sud, surprinzător învinsă de Noua Zeelandă

Echipa olimpică de fotbal a României a învins, ieri, la Kashima, cu scorul de 1-0 (1-0), reprezentativa Hondurasului, în prima etapă a Grupei B a turneului olimpic. Fotbaliștii au fost primii sportivi români care au intrat în competiție la JO de la Tokyo. Golul a fost marcat la o fază norocoasă desfășurată în min. 45Â1: Ciobanu a executat un corner de pe partea stângă, în careul mic, aproape de linia porții și Oliva a deviat cu capul balonul în propria poartă. Echipa tricoloră a reuși „performanța” de a reuși să conducă la pauză fără să aibă niciun șut cadrat. Cel mai surprinzător aspect a fost acela că selecționerul Mirel Rădoi s-a abătut pentru prima dată de la principiile sale ofensive și la modului 4-3-3 Probabil îngrijorat de „oastea de strânsoare” pe care o are la dispoziție, dar și inspirat de orientarea unor selecționeri de frunte la Euro2020 (joc cu trei stoperi și cu mijlocași rapizi de bandă care să facă ambele faze), Rădoi a apelat la 3-4-3 dar și la o filosofie de joc mai pragmatică. Așa cum el însuși a remarcat, Honduras este o echipă de posesie și foarte periculoasă în jumătatea adversă, Astfel că în primul mitan, România a reușit să aresteze numita posesie, dar marile ocazii au apărut în tabăra centro-americană, cea mai mare fiind cea din min. 39, când. după o greșeală a căpitanului Marius Marin, Benguche l-a depășit în viteză și pe portarul Aioani, mingea trimisă de el spre poarta goală fiind respinsă in extremis de Ghiță. În partea a doua, Rădoi a fost condamnat să joace și rolul cetății asediate, dar tricolorii s-au descurcat bine. Nou intrații Sefer și Sîntean au înviorat atacul, dar lipsa de onogenitate și-a spus cuvântul și Mirel a încheiat cu alte schimbări defensive: Echipa României: Aioani – Ghiță, Marin, Pașcanu – Rațiu ('75 – R.Grigore), Ciobanu ('69 –T.Băluță, Dulca, Ștefan ('46-Boboc) – Dobre, Ganea ('68-Sîntean). V.Gheorghe ('55-Sefer).

Grupa a început cu o mare surpriză: la Kashima, înaintea partidei tricolorilor, Noua Zelandă a învins cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Coreei de Sud. În ciuda dominării concludente a asiaticilor, Wood a marcat golul victoriei Noii Zeelande, în minutul 70. El s-a trezit în marginea careului mic cu o minge ricoșată de la un adversar și, singur cu portarul, a înscris lejer. Inițial, reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid, dar golul a fost validat ulterior cu ajutorul VAR. Următoarele meciuri din grupă vor avea loc duminică: Noua Zeelandă – Honduras (ora 11:00): România – Coreea de Sud (14:00).

Alte rezultate din prima zi a turneului olimpic: Mexic – Franța 4-1!; Japonia – Africa de Sud 1-0 (grupa A); Spania- Egipt 0-0 ! Australia – Argentina 2-0!! (grupa C); Brazilia – Germania 4-2; Coasta de Fildeș - Arabia Saudită 2-1(grupa D).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.