Sport

Spania, enorma decepție

Ziarul de Vrancea
14 iun 2021 589 vizualizări

Posesia nu aduce întotdeauna victoria: ibericii au dominat total meciul de debut la Euro 2020 dar a remizat alb cu Suedia *Cristiano Ronaldo a bătut recordul lui Platini

„Pomul lăudat” de luni seara la Euro 2020, meciul Spania – Suedia (grupa E), a înregistrat prima remiză albă de la această competiție. Spania a condus un adevărat asediu, dar reduta scandinavă a rezistat, în ciuda unui raport de 17-4 pentru iberici la șuturile la poartă (5-0 pe poartă) și a unei posesii covârșitoare (75- 25%). Sarabanda ocaziilor selecționatei pregătite de Luis Enrique a început cu un șut al lui Olmo peste poartă de la 17 metri (min. 7). Portarul Olsen a avut un reflex salvator, la lovitură de cap a aceluiași Olmo. Koke a trimis de două ori peste poartă din poziții foarte bune, iar Morata a irosit o ocazie uriașădupă o eroare a lui Danielson, atacantul spaniol șutând pe lângă poartă de la 12 metri, față în față doar cu Olsen. Suedia putea da lovitura în finalul primei reprize, la singura sa fază de atac, când Isak s-a bătut cu întreaga apărare gazdă, a tras din unghi, iar mingea a fost deviată de Marcos Llorente în bară. În partea secundă, spaniolii și-au creat mai puține ocazii clare de gol, iar la prima dintre ele Morata a tras pe lângă țintă de la 16 metri. Suedia a mai ratat o ocazie imensă, prin Berg, care a trimis peste poartă din doar 5 metri, la centrarea lui Isak.Danielson a blocat salvator un șut al lui Olmo, Olsen a fost providențial la lovitura de cap a lui Moreno, după centrarea lui Sarabia. Același Sarabia a fost lipsit de reacție la centrarea lui Jordi Alba, iar mingea l-a lovit pe mijlocașul ofensiv al lui PSG și a fost prinsă de Olsen, în prelungirile partidei.Spania confirmă astfel debuturile dificile de turnee majore, având o singură victorie în ultimele sale șase meciuri de deschidere.Pentru Suedia este primul meci egal din ultimele 18 partide internaționale, precedentul fiind tot contra Spaniei, în preliminariile EURO 2020. Suedia a primit un singur gol în cele șase meciuri susținute în 2021.

Aseară, la Budapesta, în grupa F, Portugalia a dispus cu 3-0 (0-0) într-un final puțin așteptat de echipa Ungariei. Portughezii au dominat tot meciul, cu o posesie covârșitoare, la fel ca și Spania în seara precedentă. Cristiano Ronaldo și Jota au ratat ocazii imense și, de pe la mijlocul reprizei secunde, ungurii bine blindați de antrenorul italian Marco Rossi, au început să îndrăznească. Ca atare, în min. 79, mijocașul de rezervă Szabolca Schön a înscris un gol frumos, dar s-a bucurat degeaba, ca și spectatorii budapestani. Ofsaidul a fost semnalizat târziu de către asistent, dar a fost ofsaid. Nu a trecut mult timp și în min. 76, Guerreiro majorează scorul printr-un șut deviat de la marginea careului. Apoi, Orban l-a tras de tricou pe R.Silva ('86) și Cristiano Ronaldo a marcat în minutul următor din penalty a zecea reușită a sa de la campionatele europene, depășind recordul stabilit în 1984 de către Michel Platini. În fine, în cel de-al cincilea minut adițional, Cristiano a făcut 3-0 după o splendidă acțiune individuală.

Cu meciul Franța-Germania disputat aseară, s-a încheiat astăzi prima rundă a grupelor, iar începând de astăzi, toate echipele vor susține al doilea meci. Astăzi, de la ora 16:00, în grupa B, Finlanda întâlnește Rusia, la St.Petersburg, iar seara au loc meciurile din grupa A; Turcia - Țara Galilor (ota 19:00, Baku) și Italia – Elveția (22:00, Roma).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.