Sport

Spania a stors lacrimi

Ziarul de Vrancea
24 nov 2019 958 vizualizări

Lacrimi de fericire pentru evoluția excepțională a lui Rafael Nadal pe parcursul Cupei Davis, lacrimi de recunoștință pentru Roberto Bautista, care a revenit a doua zi după ce și-a înmormântat tatăl și a jucat impecabil meciul cu Augier-Alliasime

Spania a câștigat, duminică, prima ediție a noului format al Cupei Davis, cu un turneu final la care s-au întrecut, într-o săptămână, la Madrid, 18 națiuni. Rafael Nadal și colegii lui au întrecut, în finală, cu 2-0, reprezentativa Canadei.

Cu o zi înainte de finala Cupei Davis, Roberto Bautista a fost prezent la înmormântarea tatălui său, însă spaniolul a avut puterea să dea totul pentru a obține victoria în fața lui Felix Auger-Aliassime (21 ATP). Numărul 9 ATP a salvat singura minge de break din primul set, pe care și l-a adjudecat apoi la tie-break, scor 7-3. În setul al doilea, canadianul de 19 ani a resimțit presiunea momentului și a cedat inițiativa. Bautista a condus cu 3-0, Aliassime a revenit la 2-3, însă apoi și-a mai pierdut o dată serviciul, break-ul dovedindu-se decisiv pentru succesul ibericului. Partida a durat o oră și 50 de minute. Aflat într-o dispoziție de joc excelentă, Rafael Nadal a fost cel care a adus punctul decisiv pentru victoria Spaniei. Meciul cu Denis Shapovalov a fost unul extrem de echilibrat, canadianul câștigând de altfel singura întâlnire directă pe hard (în 2017, la Montreal). Un break reușit la scorul de 3-2 a fost suficient pentru ca Nadal să se impună în prima manșă (6-3). În setul secund, niciunul dintre cei doi jucători nu și-a cedat serviciul, deși ambii au avut ocazii (Nadal a avut două mingi de break la 1-1 și una la 4-4, în timp ce Shapovalov a beneficiat de o șansă la 3-2 în favoarea sa).Shapovalov a început mai bine tie-break-ul, conducând cu 2-0, însă două mini-break-uri l-au adus în avantaj pe Nadal. La 6-4 pentru iberic, Denis a salvat două minigi de meci, pentru ca mai apoi să aibă șansa de a închide setul (7-6). A urmat însă Nadal la serviciu și a apărut o nouă minge de meci pentru spaniol. Shapovalov nu a mai putut face nimic pentru a împiedica victoria lui Nadal. S-a încheiat 6-3, 7-6, după o oră și 55 de minute

.Rafael Nadal a contribuit din plin la succesul obținut de Spania la Madrid. Liderul mondial a avut o evoluție fantastică pe parcursul întregii săptămâni, obținând victorii pe linie - 5 la simplu și 3 la dublu.La simplu, Nadal i-a învins pe Karen Hachanov (Rusia, 17 ATP), Borna Gojo (Croația, 280 ATP), Diego Schawartzman (14 ATP), Daniel Evans (Marea Britanie, 42 ATP) și Denis Shapovalov (15 ATP). Mai mult, Rafa nu și-a pierdut nici măcar o dată serviciul. „Poate am câștigat opt meciuri, dar persoana care a fost vitală în această Cupă a fost Roberto Bautista: ce a făcut el a fost aproape inuman. A plecat joi, tatăl său a decedat, el a revenit, s-a antrenat sâmbătă, iar azi a fost pregătit să joace la cel mai înalt nivel”, a declarat Nadal în lacrimi, la postul de televiziune Movistar, potrivit Agerpres. Pentru Spania este a șasea Cupa Davis din istorie, după cele din 2000, 2004, 2008, 2009 și 2011. Ibericii au mai disputat alte patru finale, în 1965, 1967, 2003 și 2012. În grupele turneului final al Cupei Davis de la Madrid, Spania a trecut de Rusia și Croația (campioana en-titre), iar apoi le-a eliminat pe Argentina (sferturi) și Marea Britanie (semifinale). Canada s-a aflat la prima finală din istorie, după ce a reușit să elimine din competiție Australia (sferturi) și Rusia (semifinale). În faza grupelor, canadienii învins Italia și SUA.

Lopez: „Rafa este un supererou”

Feliciano Lopez l-a lăudat pe coechipierul lui, Rafael Nadal: „Rafa a jucat meciuri de simplu și dublu aproape în fiecare zi, este MVP-ul săptămânii. Bineînțeles, vreau să ne dau credit nouă, tuturor, dar a fost uimitor ceea ce a făcut. Sunt lucruri pe care doar Rafa le poate face, dacă vreți opinia mea, cred că este un supererou”, a declarat Feliciano Lopez. Nadal a câștigat opt meciuri într-o săptămână, cinci de simplu și trei de dublu, șapte dintre ele jucate în ultimele patru zile. Nadal are 29 de victorii consecutive în Cupa Davis, din 2004.”A fost uimitor, toată săptămâna, mai ales când reușești în final să câștigi titlul după toate acestea prin care am trecut. Și să joci acasă este ceva dificil de descris. A fost o săptămână de neuitat pentru noi noi toți, fără niciun dubiu”, a spus Nadal.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.