Sport

Sorții handbaliștilor* România va întâlni Ucraina în preliminariile CM 2019 * în Cupele Europene, echipele masculine au picat mai bine decât cele feminine

Ziarul de Vrancea
19 iul 2017 986 vizualizări

Naționala de handbal masculin a României va evolua în grupa a treiadin turul I preliminar al CM2019, cu echipele Ucrainei, Italiei și Insulelor Feroe, potrivit tragerii la sorți de ieri, de la Viena. Naționala României a făcut parte din prima urnă valorică la tragerea la sorți de la Viena. Meciurile din grupe se vor juca între 25 octombrie și 14 ianuarie 2018, în sistemul tur-retur și doar câștigătoarea fiecăreia din cele șase grupe se va califica în faza play-off (eliminatorie), cu partide programate între 8-10 iunie și 12-14 iunie 2014. Ulterior, câștigătoarele din play-off vor obține calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din 2019, găzduit de Germania și Danemarca. Germania și Danemarca, în calitate de națiuni gazdă, precum și campioana mondială en-titre, Franța, sunt calificate direct la turneul final al CM2019. Lor li se va alătura direct și campioana europeană din 2018.

Echipa de handbal masculin Potaissa Turda va întâlni formația HC Trepca (Kosovo) în turul trei al Challenge Cup, potrivit tragerii la sorți de ieri de la Viena. Manșa tur va avea loc în 18-19 noiembrie, în Kosovo, iar cea retur, la Turda, în 25-26 noiembrie. Câștigătoarea din dubla manșă se va califica în optimile de finală ale Challenge Cup, cu meciuri programate în 10-11 și 17-18 februarie 2018. În turul II al Cupei EHF, HC Dobrogea Sud va juca în compania câștigătoarei din turul I, dintre Afturelding (Islanda) și BSK Handball Elite (Norvegia), cu manșa tur pe teren propriu, iar CSM București va întâlni pe HC Ska Minsk (Belarus), tot pe teren propriu manșa tur. Meciurile tur din turul II al Cupei EHF vor avea loc în 7 sau 8 octombrie, iar cele retur o săptămână mai târziu. Câștigătoarele din dubla manșă se vor califica în turul III al competiției, care programează partide în 18-19 noiembrie și 25-26 noiembrie, pentru calificarea în grupe. Tragerea la sorți a meciurilor din turul III va avea loc în 17 octombrie.

* La feminin, CSM Roman va evolua în turul I al Cupei EHF cu echipa bosniacă HZRK Grude, meciurile fiind programate în 9-10 septembrie, pe terenul CSM, respectiv 16-17 septembrie, în deplasare. Câștigătoarea va întâlni în turul II formația DKKA Dunaujvaros (Ungaria). HC Zalău va evolua direct în turul II, cu câștigătoarea din turul I dintre Ankara BSK (Turcia) și OFN Ionias (Grecia), iar Dunărea Brăila va întâlni în aceeași fază pe câștigătoarea din turul I dintre Kram Start Elblag (Polonia) și Byasen (Norvegia). Partidele vor avea loc 14-15 octombrie și 21-22 octombrie, iar cîștigătoarele se vor califica în turul III. SCM Craiova este calificată direct în turul III și își va cunoaște adversara la tragerea la sorți din 24 octombrie. Meciurile din această fază vor avea loc în 11-12 noiembrie, respectiv 18-19 noiembrie, iar câștigătoarea se va califica în faza grupelor, cu partide programate începând cu data de 6 sau 7 ianuarie 2018.

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.