Sport

Sorana pleacă, Irina rămâne

Ziarul de Vrancea
14 mai 2018 541 vizualizări

Begu a învins-o în trei seturi pe chinezoaica Peng Shuai în primul tur al turneului de tenis de la Roma, iar Cîrstea, inconstantă, a pierdut în fața Daniellei Collins * Irina va avea o adversară de calibru,, Angelique Kerber

În turul I al turneului de categorie Premier 5 de la Roma, Sorana Cîrstea (43 WTA) a fost eliminată de către americanca Danielle Collins (47), cu scorul de 3-6, 6-3, 4-6, după o oră și 57 de minute de joc. Sorana a început foarte prost toate cele trei seturi, revenirea sa fiind încununată de succes doar în cel de-al doilea. În primul set, Collins a condus cu 2-0 și 3-1, românca a recuperat break-ul la 4-2, însă în game-ul următor americanca a câștigat din nou pe serviciul Soranei. Un scenariu asemănător până la 3-1 a fost și în setul secund, numai că Sorana a realizat patru game-uri consecutive și a câștigat în cele din urmă cu 6-4. În decisiv, românca a fost inexistentă până la 0-5, după care a încercat o “remontada” imposibilă, care a ținut până la 5-4.

Cea de-a doua jucătoare română prezentă ieri în turul I de la Foro Italico a fost Irina Begu (41 WTA), care a întâlnit-o pe chinezoaica Peng Shuai (35). Irina Begu s-a impus cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1 calificându-se în turul secund, în care o va întâlni pe germana Angelique Kerber (12 WTA), care a trecut cu 6-2, 7-6 de concurenta din Kazahstan, Zarina Dias (54 WTA), în calitate de lucky loser. Kerber trebuia s-o întâlnească în primul tur pe Ekaterina Makarova, însă rusoaica s-a retras. O mare surpriză a fost eliminarea din prima a finalistei de la Madrid, Kiki Bertens (15 WTA), chiar de către sportiva cu care olandeza începuse seria victoriilor de la “Caja Magica”, grecoaica Maria Sakkari (42). Maria a câștigat cu 6-2, 4-6, 6-3.

Alte rezultate din turul I: Timea Babos (Ungaria) – Sara Errani (Italia) 6-3, 7-5; Hsieh Su Wei (Taiwan) – Arîna Sabalenka (Belarus) 6-2, 6-4; Elena Vesnina (Rusia) – Laura Siegemund (Germania) 7-6, 6-2; Daria Kasatkina (Rusia) – Ajla Tomljanovic (Australia) 6-0, 6-4; Svetlana Kuznețova (Rusia) – Polona Hercog (Slovenia) 6-2, 6-4. Astăzi, Simona Halep debutează contra japonezei Naomi Osaka, iar Irina Begu se va confrunta cu Kerber.

În turneul masculin din categoria “Masters 1000”, croatul Borna Coric s-a retras la scorul de 1-4 în fața grecului Stefanos Tsitsipas. Alte rezultate: Lucas Pouille (Franța) – Andreas Seppi (Italia) 6-2, 3-6, 7-6; Nikoloz Basilașvili (Georgia) – Filippo Baldi (Italia) 6-4, 4-6, 6-4; Damir Dzumhur (Bosnia) – Fernando Verdasco (Spania) 6-3, 6-1; Denis Shapovalov (Canada) – Tomas Berdych (Cehia) 1-6, 6-3, 7-6; Diego Schwartzman (Argentina) – Nicolas Jarry (Chile) 6-4, 6-1.

* Românca Irina Bara (167 WTA) s-a calificat în turul secund al turneului ITF de la Saint-Gaudens (Franța). Ea a depășit-o cu 6-3, 6-3 pe jucătoarea mexicană Renata Zarazua (201). În turul secund, Irina va juca împotriva învingătoarei meciului dintre favorita nr. 1, Vera Lapko (Belarus) și jucătoarea franceză Fiona Ferro.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.