Sport

Sorana a retezat primul cap

Ziarul de Vrancea
19 ian 2020 944 vizualizări

Cîrstea a reușit o victorie frumoasă în fața sportivei cehe Barbora Strycova și va juca în turul II cu fenomenul de 15 ani Cori Gauff, care a depășit-o pe Venus Williams

Sorana Cîrstea (74 WTA), a învins-o, luni, cu scorul de 6-2, 7-6 pe Barbora Strycova din Cehia, locul 34 WTA în primul tur al Australian Open Jucătoarea română s-a impus după un meci care a durat o oră și 43 de minute și rezultatul acestui meci a consemnat prima eliminare a unui cap de serie în ambele turnee, masculin și feminin. Românca a avut procentaje mai bune la ambele servicii, a dominat la mingile direct câștigătoare (32-15), chiar dacă a făcut mai multe erori neforțate (32-22).. În turul al doilea de la Australian Open, Sorana Cîrstea se va duela cu americanca Cori Gauff (67 WTA, 15 ani), care a trecut în primul tur de Venus Williams (55 WTA), scor 7-6, 6-3. Pentru tânăra sportivă a fost a doua victorie din tot atâtea întâlniri cu Venus, pe care a eliminat-o anul trecut în turul I la Wimbledon. După calificarea în turul al doilea de la Melbourne, Cîrstea a vorbit despre secretul victoriei în fața cehoaicei: „Am jucat fix ce trebuie. În setul doi am făcut un pas în spate și ea a profitat de asta imediat. E o jucătoare cu experiență, cu foarte mult simț. Știam că nu va fi un meci ușor pentru că se va agăța de fiecare fază. Am evoluat o singură dată împotriva ei, la Istanbul, unde am pierdut. Acum am pregătit meciul foarte bine, aveam partida în mâinile mele și depindea foarte mult de mine să joc agresiv, să o pun sub presiune, să stau cât mai în teren. Eu știam că e o jucătoare care vine în față și se apără bine. Important a fost că am fost agresivă și am preluat conducerea”, a declarat Sorana Cîrstea, care și-a reiterat intenția de a nu mai juca în naționala României.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.