Sport

Sorana a fiert în suc propriu

Ziarul de Vrancea
18 mar 2019 425 vizualizări

Cîrstea a pierdut în calificările de la Miami, în fața Laurei Siegemund, după ce a condus cu 6-4, 5-2 și a ratat două mingi de meci * Copil va juca împotriva unui spaniol experimentat

Calificările turneului de tenis de la Miami (turneu de categorie Premier Mandatory) au început bine pentru România, prin prima victorie a Monicăi Niculescu, care a învins-o, luni cu scorul de 6-0, 2-6, 6-4, în aproape două ore pe spaniola Lara Arruabarrena, dar n-au mai continuat așa. Ieri, Sorana Cîrstea (103 WTA) a pierdut într-un mod incredibil partida cu germana Laura Siegemund (108 WTA, specialistă pe suprafețe lente). Sorana a câștigat primul set cu 6-4 și a condus în cel de-al doilea cu 5-2! Însă jucătoarea germană a câștigat cinci game-uri la rând și și-a adjudecat setul cu 7-5, după ce românca a ratat două mingi de meci la 5-4 pe serviciul nemțoaicei. Dezamăgită, jucătoarea din Târgoviște a pornit prost setul decisiv, fiind condusă cu 0-4. Sorana a încercat o revenire spectaculoasă a reușit să ajungă la 5-5, însă Siegemund a câștigat ultimele două game-uri și meciul, în trei ore și trei minute.

Nici Ana Bogdan (107) n-a reușit să obțină prima ei victorie din acest an, dar are meritul de a se fi luptat cu Kristyna Pliskova, sora geamănă a mult mai titratei Karolina. Ana rămâne cu un excelent set secund câștigat cu 6-1, dar Pliskova le-a câștigat pe primul și ultimul, cu 6-4, respectiv 7-5. În reuniunea din noaptea trecută, Monica Niculescu a întâlnit, în ultimul tur de calificări, pe ucraineana Katerîna Kozlova (101 WTA), cea care i-a dat o replică dârză Simonei Halep, în turul III la Indian Wells. Totodată, au început, cu oarecare întârziere, din motive meteorologie, și meciurile de pe tabloul principal, nicio româncă nefiind programată. La dublu, o surpriză din partea Simonei Halep, care face pereche cu germana Julia Görges. Cele două vor întâlni în primul tur perechea Timea Babos/ Kristina Mladenovic (Ungaria/Franța), cap de serie numărul 2. Tot la dublu, perechea Irina Begu/Mihaela Buzărnescu va evolua contra surorilor taiwaneze Chan Hao Ching și Latisha Chan. Monica Niculescu și Abigail Spears vor evolua împotriva unui dublu format din Anna-Lena Grönefeld (Germania) și Lucie Hradecka (Cehia).  Raluca Olaru și Darija Jurak vor întâlni în prima rundă o pereche din SUA, formată din Desirae Krawczyk și Sabrina Santamaria.

În turneul masculin de 1000 de puncte, în noaptea de luni spre marți s-a tras la sorți tabloul principal. Marius Copil (73 ATP) va juca împotriva spaniolului Albert Ramos (86 ATP). Cei doi jucători s-au mai întâlnit de două ori până în prezent, de fiecare dată câștigând jucătorul spaniol de 31 de ani: 6-7, 6-4, 6-1, în turul I al challenger-ului de la Barletta, din 2011 și 6-7, 6-1, 6-4, 6-2, în turul I la Roland Garros 2017. Învingătorul din meciul Copil - Ramois va evolua în turul al doilea al Miami Open cu francezul Lucas Pouille (30 ATP) direct acceptat în această fază a competiției. La dublu, perechea româno-olandeză Horia Tecău / Jean-Julien Rojer va juca în primul tur cu echipa Oliver Marach / Mate Pavic (Austria / Croația).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.