Sport

Șoc la naționala mare

Ziarul de Vrancea
15 mar 2021 694 vizualizări

Mirel Rădoi a fost depistat pozitiv cu COVID-19 *dacă testele vor fi confirmate, selecționerul va lipsi de pe bancă la două din trei meciuri ale naționalei *germanii au altfel de probleme

Selecționerul Mirel Rădoi a fost testat pozitiv cu Covid-19, iar conferința de presă pe care ar fi trebuit să o susțină, astăzi, înaintea debutului României în preliminariile CM-2022 a fost anulată. “Am efectuat luni, un test COVID care, din păcate, a ieșit pozitiv. Nu am simptome acum. Îmi doresc din tot sufletul să fi fost o eroare sau, în cel mai rău caz, ca perioada de 14 zile să fie aproape de final în cazul meu astfel încât să putem începe normal pregătirea partidelor”, a declarat Mirel Rădoi. Selecționerul va efectua teste suplimentare în aceste zile pentru clarificarea situației.

Echipa națională va disputa trei partide în luna martie, toate în preliminariile Cupei Mondiale 2022: România - Macedonia de Nord (25 martie, ora 21:45), România - Germania (28 martie, ora 21:45) și Armenia - România (31 martie, ora 19:00). România se mai află în grupă cu Islanda și Liechtenstein. La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje. Dacă perioada de izolare de 14 zile va trebui să fie respectată, Rădoi ar putea reveni pe banca tricoloră doar la ultimul meci. Cel mai probabil, în această nedorită situație, locul său ar putea fi luat de directorul tehnic FRF, Mihai Stoichiță.

Löw: „Fără jucători din Anglia!”

Cel mai important meci va a fi desigur cel cu Germania, iar nemții au destule probleme, mai ales că selecționerul Joachim Löw nu va mai fi la cârma „Mannschaft” după Euro 2020.Într-un interviu acordat ieri pentru RTL și preluat de site-ul „Eurosport”, Löw a confirmat că are în plan să-i convoace pe Florian Wirtz și Jamal Musiala. Primul dintre ei are numai 17 ani, dar a impresionat în acest sezon la Leverkusen, astfel că nu a fost chemat la echipa de tineret pentru meciurile de la EURO U21, tocmai pentru a face pasul la prima reprezentativă.Musiala va avea și el ocazia de a debuta pentru Germania, după ce abia în urmă cu două săptămâni a anunțat public că a ales să joace pentru această țară. El a reprezentat Anglia la nivel de tineret, dar fiind legat pentru mult timp de Bayern München și de fotbalul german a ales să opteze astfel.

Însă restricțiile din Germania sunt foarte aspre când vine vorba despre persoanele care vin din Marea Britanie, lucru care va afecta cel mai probabil și naționala de fotbal. Jurnaliștii de la Kicker anunță că Joachim Löw nu îi va convoca pe jucătorii care joacă în Premier League, deoarece aceștia ar trebui să stea 14 zile în carantină la intrarea în țară. Astfel încât Ilkay Gündogan (Manchester City), Antonio Rüdiger, Timo Werner și Kai Havertz (Chelsea) și Bernd Leno (Arsenal) nu vor participa la această acțiune a naționalei Germaniei.S-a vehiculat varianta ca aceștia să nu facă parte din lot la primul meci, cel de pe teren propriu cu Islanda, dar să zboare din Anglia în România, pentru a juca în partida de pe Arena Națională de pe 28 martie. Selecționerul german a respins din start această posibilitate


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.