Sport

Soarta și sorții la Wimbledon

Ziarul de Vrancea
30 iun 2017 686 vizualizări

Cea mai bună jucătoare română de tenis va debuta la Wimbledon cu o jucătoare venită din calificări, Marina Erakovic  * cu cine vor juca ceilalți români prezenți pe tablouri?

Ieri s-au tras la sorți tablourile principal ale turneului de tenis de la Wimbledon, al treilea de Grand Slam al anului. România va fi prezentă cu cinci jucătoare pe tabloul feminin și Marius Copil pe cel masculin. Simona Halep (2 WTA) are un traseu relativ ușor. Ea va juca în primul tur cu o jucătoare venită din calificări, Marina Erakovic (Noua Zeelandă 129  WTA). Simona a mai întâlnit-o pe jucătoarea de la Antipozi în 2015 la US Open, când Erakovic (29 de ani( a abandonat la scorul de 6-2, 3-0 pentru Simona. Cel mai bun rezultat al Marinei la Wimbledon a fost turul III, atins în 2008, 2013 și 2016. În caz de victorie,Simona se va confrunta cu învingătoarea partidei dintre Beatriz Haddad (Brazilia, 96 WTA) și Laura Robson (Marea Britanie, 188), ultima o jucătoare de 23 de ani care ocupa locul 27, în 2013.

Simona Halep, finalistă anul acesta la Roland Garros, a jucat o semifinală la Wimbledon, în 2015, anul primei ei finale de la Paris, iar anul trecut s-a oprit în sferturile de finală. Ea are două victorii pe iarbă și un eșec în acest an, după ce s-a oprit în sferturi la Eastbourne, fiind învinsă joi de daneza Caroline Wozniacki, cu 5-7, 6-4, 6-1. În cazul în care favoritele se impun, Halep o va întâlni pe Elena Vesnina (Rusia) în optimi, pe câștigătoarea dintre Johanna Konta (Marea Britanie) și Petra Kvitova (Cehia) în sferturi de finală și pe învingătoarea dintre Dominika Cibulkova (Slovacia) și Elina Svitolina (Ucraina) în semifinale.

Sorana are sarcina cea mai grea

În primul tur la Wimbledon, Monica Niculescu (29 ani, 51 WTA) o va înfrunta pe Magdalena Rybarikova (Slovacia), o jucătoare de 28 de ani, aflată pe locul 85 în lume. Cele două jucătoare au șase meciuri directe până acum, scorul fiind de 4-2 pentru româncă.Îîn 2007 și 2008, Monica s-a impus chiar la Wimbledon, în calificări, respectiv în primul tur.  Sorana Cîrstea (27 ani, 62 WTA) o va înfrunta în primul tur pe olandeza Kiki Bertens (25 ani, 24 WTA), un meci dificil, chiar dacă românca s-a impus în toate cele trei meciuri directe, ultima oară anul trecut, la Linz, în primul tur, cu 6-4, 6-2. Irina Begu (26 ani, 69 WTA) o va avea ca adversară pe britanica Naomi Broady (27 ani, 108 WTA), în premieră, în timp ce Ana Bogdan (24 ani, 114 WTA), care pentru prima oară a intrat direct pe tabloul principal la un turneu de Mare Șlem, o va întâlni pe chinezoaica  Duan Yinying Duan (27 ani, 64 WTA).  Posibile  sferturi de finală ar fi: Kerber - Kuznețova, Karolina Pliskova - Wozniacki, Cibulkova - Svitolina, Konta – Halep, dar Wimbledonul este greu de imaginat fără surprize. Germana Angelique Kerber, liderul mondial și finalistă anul trecut la All England Club, începe parcursul contra unei adversare din calificări.  Poloneza Agnieszka Radwanska, finalistă în 2012, o va întâlni pe Jelena Jankovic (Serbia), Karolina Pliskova (Cehia), a treia favorită, va avea meci facil, cu rusoaica Evghenia Rodina, americanca Venus Williams va evolua contra belgiencei Elise Mertens, iar britanica Johanna Konta va debuta contra taiwanezei Hsieh Su Wei. Ucraineanca Elina Svitolina, cap de serie numărul patru, o înfruntă pe australianca Ashleigh Barty, iar Victoria Azarenka (Belarus) va juca împotriva tinerei Catherine Bellis (SUA).  Alte meciuri notabile din primul tur sunt Monica Puig (Porto Rico) - Timea Bacsinszky (Elveția) și Carla Suarez (Spania) - Eugénie Bouchard (Canada).

În turneul masculin, Marius Copil (85 ATP) va juca împotriva unui adversar venit din calificări în runda de debut a turneului, acesta fiind germanul  Peter Gojowczyk (140), prezent în premieră pe tabloul principal la Wimbledon. Copil a intrat pentru prima oară în cariera sa direct pe tabloul principal de simplu al unui turneu de Grand Slam.

Dacă va trece de primul tur, arădeanul va da piept cu învingătorul dintre Andreas Haider-Maurer (Austria) și Roberto Bautista (Spania), cap de serie numărul 18.  

Liderul mondial, scoțianul Andy Murray, care este și deținătorul titlului, va debuta și el contra unui adversar din calificări.  Sârbul Novak Djokovic va juca în primul tur cu slovacul Martin Klizan, elvețianul Roger Federer, care are șapte titluri la Wimbledon, îl va înfrunta pe ucraineanul Aleksandr Dolgopolov jr, iar spaniolul Rafael Nadal va juca împotriva australianului John Millman.

Cuplu inedit Begu – Cîrstea

La dublu, Monica Niculescu și Raluca Olaru vor fi adversare în primul tur. Monica Niculescu și Chan Hao Ching (Taiwan) sunt favorite nr. 9 și vor întâni perechea Raluca Olaru/Veronica Cepede (România/Paraguay). Perechea Irina  Begu/Sorana Cîrstea va juca, în runda inaugurală, împotriva cuplului Océane Dodin/Tatjana Maria (Franța/Germania). Pe tabloul de dublu masculin, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 9, va întâlni, în primul tur, cuplul australian Thanasi Kokkinakis/Jordan Thompson. Perechea Florin Mergea/Aisam Qureshi (România/Pakistan), cap de serie numărul 14, va juca, în runda inaugurală, împotriva cuplului Martin Klizan/Dmitri Tursunov (Slovacia/Rusia). În fine, perechea Marius Copil/Fernando Verdasco (România/Spania) îi va întâlni în primul tur pe favoriții nr. 7, sud-africanul Raaven Klaasen și americanul Rajeev Ram.

 Finală  între Caroline, la Eastbourne

* Johanna Konta, locul 7 WTA, s-a retras, ieri, din turneul de la Eastbourne înainte de a disputa semifinala cu sportiva cehă Karolina Pliskova (WTA). Konta a alunecat și s-a lovit la spate în finalul partidei câștigate, joi, în fața liderului WTA, Angelique Kerber, scor 6-3 6-4. Britanica are probleme la spate și a decis să nu forțeze înaintea startului turneului de la Wimbledon, programat luni. După retragerea Johannei Konta, Pliskova este în finală la Eastbourne și va evolua în ultimul act cu daneza Caroline Wozniacki (6) care a învins-o, ieri, cu 6-2, 3-6, 7-5 pe britanica Heather Watson (126).

* Irina Begu s-a calificat în finala turneului de 100.000 $ de la Southsea. Ea a învins-o în semifinale cu 6-1, 3-6, 6-1 pe rusoaica Ekaterina Aleksandrova (78).În cealaltă semifinală, Tatjana Maria (Germania, 93), trecut, cu scorul de 6-2, 6-3, de Evghenia Rodina (Rusia, 83). Ieri s-a disputat și finala, jucătoarea germană câștigând cu 6-2, 6-2 în 83 de minute.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.